in

Novak: Igraću kao da mi je to poslednji meč u karijeri

Novak Đoković je protiv Aleksandera Zvereva odigrao jedan od najtežih mečeva na US Openu.

Tri sata i 38 minuta borbe u pet setova, ali izborio je 31. slem finale u karijeri i deveto u Njujorku.

Posle meča i pobede od 4:6, 6:2, 6:4, 4:6, 6:2, u razgovoru sa Patrikom Mekinroom, pohvalio je publiku.

“Hteo bih da se zahvalim svima, atmosfera je bila sjajna, najbolja do sada na turniru! Hvala vam mnogo! Ovo su retki momenti o kojim sanjamo, kada pokušavamo da nađemo motiv da igramo iznova i iznova. Isplati se kad igrate na ovom neverovatnom stadionu u ovakvoj atmosferi”, pozdravio je Novak oduševljenu publiku.

Pratite nas na mreži “Telegram” na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

U celom meču bio je jedan toalet brejk i pominjanje Cicipasa je postalo neočekivano tema.

“Bio je jedan toalet brejk, ja sam ga iskoristio. Bio je veoma brz! Moram da odbranim Stefanosa Cicipasa, ne mislim da radi bilo šta pogrešno. Malo je sve ovo van teme, ali pravila su takva. Svako vidi drugačije, ali o tome se pričalo mnogo proteklih nedelja. Nije zaslužio toliko napada zbog toga u medijima. Podrška Stefanosu”, dodao je Novak.

Imao je samo reči hvale za Sašu Zvereva koji je pokazao da je zaista sjajan teniser.

“Aleksander je veliki šampion, neko kom se divim na terenu i van njega. Jedan je od mojih najboljih prijatelja, često treniramo, viđamo se u Monaku, gde je i njegova baza. On je sjajan momak i još bolji igrač. Znao sam da će to biti velika bitka, nadam se da smo dali tu energiju i prikazali dobar šou za sve koji su ostali ove noći”, poručio je broj jedan.

Na pitanje šta mu je posle poena sa 53 udarca prolazilo kroz glavu, nasmejao se i odgovorio:

“Ne želite da znate! Ima mnogo drugačijih emocija, prolazite kroz tornado emocija za set ili čak poen. Ipak, sami ste na terenu, nema bega, morate da nađete način i tokom godina sam uspeo da razvijem formulu koja funkcioniše za mene. Ima mnogo faktora koji utiču, nema tajnog napitka za kog bih rerkao, u tome je stvar uspeha. To je mnogo stvari zajedno, tenis je prelepa igra ali zahtevna. Imate um i telo koji moraju da budu u ravnoteži ako želite da igrate za najveće trofeje. Ja sam bio srećan što se toga tiče”, dodao je Novak.

Nedelja je veliki dan.

“Idem na četvrti US Open, samo na to mislim. Šalim se, kalendarski grend slem je tu! Znam da ljudi vole da o tome pričaju, ali nema šta. Ostao je još jedan meč, sve je tu, hajde da uradimo to! Ostaviću na terenu, telo, srce, dušu, sve dajem za to. Tretiraću naredni meč kao da je poslednji u mojoj karijeri”, zaključio je Đoković.

Na mreži “Telegram” možete pratiti sve naše vesti i one koje ne objavljujemo na drugim mrežama. “Telegram morate instalirati na mobilnim telefonima ili desktop računarima. Tamo možete otići ako kliknete  OVDE

(b92)