in

“Nije posao NATO da regulišu saobraćaj nago da obezbede Srbima da budu zaštićeni”

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić u današnjem obraćanju poručio je da ono što radi NATO – to nije njihov posao.

„Nije njegov posao da gladaju da li će neko da podiže barikade nego da gledaju da li će specijalne snage albanske strane da ulaze na sever Kosova. A ulaze na sever Kosova mnogo puta“, rekao je on.

Dodao je da su svaki od tih puta imali obavezu da traže dozvolu gradonačelnika sa severa i da NATO odobri upad, a to nikad nisu tražili.

„Nije posao NATO da regulišu saobraćaj nago da obezbede Srbima da budu zaštićeni od Albanaca. Nije vaš posao da rušite srpsku imovinu nego da ova banda ne prelazi Ibar. Da je tako potvrđuje i Stoltenberg“, naveo je Vučić.

Takođe, prema njegovim rečima, „neka pokušaju ovo da primene i neće imati ni barikade niti šta“.

„Srbi znaju šta je NATO i nisu blesavi. Već su stradali jednom od NATO-a. Želim da vas obavestim da je pojačana svaka vrsta obaveštajne aktivnosti na severu KiM, da je naš tim od Lajčaka tražio da se krene u sprovođenje ZSO.

Želimo da vas obavestimo da smo na vreme obavestili lica koje su na spisku za likvidaciju prištinskog režima koje su i pojedine spoljne službe odobrile, a pojedine strane službe odobrile ćutanjem ili klimanjem glavom“, zaključio je Vučić u današnjem obraćanju.

Važno. Samo na socijalnoj mreži Vkontakte objavljujemo sve naše najbolje vesti. Na ostalim socijalnim mrežama to nećete naći. Takođe nas nađite i na Telegramu. Budite u toku, pratite nas.

Naš VKontakte kanalhttps://vk.com/id718919389   Naš Telegram kanal – https://t.me/webtribune

(b92)