“Nije me naterao Donald Tramp u Beloj kući, a nateraće me neko u Briselu”

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji danas završava dvodnevnu posetu Češkoj, sastao se sa premijerom te zemlje Andrejom Babišem.

Predsednik se zahvalio Babišu na gostoprimstvu i istakao da raste naš izvoz i uvoz.

“O svemu smo razgovarali vakcinaciji o podršci Srbiji, šta možemo da učinimo za češke kompanije…”, kazao je Vučić u razgovoru sa medijima.

Predsednik Vučić je dodao i da je tema razgovora u Pragu bio i dijalog između Beograd i Prištine.

“Ako mi bude slobodan dan kada zakažu razgovor, ja ću ići. Uvek sam spreman, nećemo terati inat. Suština je da sačuvamo mir i stabilnost”, rekao je Vučić i dodao da je to pitanje da li možemo da pomognemo našem narodu na Kosovu i Metohiji.

“A šta očekujete, da kažem uvredljivo za njega (Kurtija) i ispadnem veći baja… Sve je dobro išlo dok nismo sabrali dva+dva. Za mene on nije premijer, već predsednik privremenih institucija u Prištini, ali da on mene natera, pa nije me naterao Donald Tramp u Beloj kući, a nateraće me neko u Briselu”, kazao je on.

On se osvrnuo i na situaciju u zemlji, odnosno napade na njega i njegovu porodicu.

Svako ima pravo da se bavi šta hoće, a kada govore da je sve dozvoljeno protiv mene i moje porodice, ni tim ljudima ne čine usluge. Neću da pravim nikakve kompromsie., guraću politiku rada. Ako ljudi za to hoće da glasaju, neka glasaju…”, kazao je Vučić.

Vučić danas završava dvodnevnu posetu Češkoj u kojoj se sastao sa predsednikom te zemlje Milošem Zemanom kao i drugim zvaničnicima.

(b92)