in

NEVEROVATNO! – Bivši šef policije Veselin Veljović, organizovao nerede i pozivao policiju da se pridruže Milovim komitama

V.d. pomoćnika direktora za Sektor Opšte nadležnosti Uprave policije Crne Gore Dragan Gorović kaže da je “većina građana mirno protestovala na Cetinju”.

Kako kaže, napad na službenike prvi počeo bivši šef policije Veselin Veljović što se kasnije sinhronizovano prenelo na grupice na još najmanje 10 lokacija.

Gorović, koji je rukovodio kordonom na Studentskom trgu, ispričao je da je Veljović pozivao policajce da skinu uniforme.

“Vi ste kolege Crnogorci, skinite taj grb, skinite uniformu i budite s narodom”, preneo je Gorović reči Veljovića za podgorički portal “Vijesti”.

Pratite nas bez cenzure na mreži “Telegram” na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Dodao je da je Veljović u 4:30 pokušao prvo da destabilizuje policijski sastav, a zatim se telom zaleteo na policajce i predvodio grupu koja je krenula da juriša na kordon od 40 službenika UP.

“Policija je bila jedinstvena u đelovanju, a naređenja su isključivo izdavali direktor Uprave policije Zoran Brđanin i rukovodilac Operativnog štaba Goran Jokić, dok smo sredstva prinude koristili samo u slučajevima kada na drugačiji način nije mogao da se odbije napad na službenike UP”, rekao je Gorović.

Veselin Veljović, savetnik predsednika Crne Gore Mila Đukanovića i bivši direktor crnogorske policije, pušten je da se brani sa slobode.

On je pušten nakon što sudija za istragu cetinjskog Osnovnog suda nije prihvatio predlog tužilaštva da mu se odredi pritvor do 30 dana.

Tužilaštvo Veljovića sumnjiči da je tokom jučerašnjih protesta povodom ustoličenja mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija na Cetinju, počinio krivično delo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti.

“Verujem da je ovde reč ne o činjenicama i ne o istini nego o političkom progonu i političkoj osveti premijera Zdravka Krivokapića i potpredsednika Vlade Dritana Abazovića”, kazao je Veljović po izlasku iz suda, prenosi RTCG.

 

(tanjug)