in

Neverovatne izmišljotine zloglasnog otporaša o Rusima

Ruski ambasador u Beogradu Aleksandar Bocan Harčenko reagovao na izjavu lidera LDP Čedomira Jovanovića da su ruski agenti pokušali da otruju njegovu ćerku.

Podsetimo, Jovanović je potrvrdio da je samoinicijativno otkazao obezbeđenje koje mu je pre 20 godina dodelila policija, iz revolta jer ga je policija ranije obavestila da povlače obezbeđenje njegovoj deci.

Jovanović je rekao i da je šokiran takvom odlukom.

“U leto 2019. godine Jana je bila u tržnom centru sa drugaricom. Nakon bioskopa sele su u ‘Mek’, a onda su im prišla trojica muškarca. Drugaricu su odgurnuli, a Jani su sipali neki prah u sok i terali je da popije. To je video gost koji je pitao da li je sve u redu, a zatim ga je jedan od trojice udario i oborio na zemlju. Drugarica je pozvala moju suprugu, a ona policiju. Kada su došli, trojica muškaraca su izvadili ruske diplomatske pasoše, a zatim je po njih došao neko iz ruske ambasade i izveo ih”, tvrdio je Jovanović i naveo da je kasnije utvrđeno da je prah koji su sipali u sok u stvari droga MDMA (ekstazi).

Jovanović kaže da su nakon toga deca i on bili u policiji da daju izjave i da su ga u MUP-u zamolili da o slučaju ne govori u javnosti. Sada, kako kaže, nema razloga da ćuti.

Na tu izjavu danas je reagovao ruski ambasador, koji je za Sputnjuik rekao: “Dugo nismo čitali takve zlonamerne izmišljotine”.

“Njihova potpuna apsurdnost je očigledna svima, koji zdravo rasuđuju, i ne zaslužuje nikakvih komentara”, kaže kratko za Sputnjik Bocan-Harčenko.

Čedina preporuka za apanažu na zapadnoj kasi

Lider LDP Čedomir Jovanović reagovao je za B92.net na komentar ruskog ambasadora u Beogradu Bocan Harčenka o navodnom pokušaju trovanja Jovanovićeve ćerke.

“Nije Srbija ruska gubernija da bih ja išao kod njega po mišljenje. Svi se mi previše dobro znamo. Nismo mi ni prva ni poslednja zemlja u kojoj ruski ambasadori demantuju nasilje koje je po pravilu sredstvo njihove politike. Zna on to vrlo dobro”, kaže za B92.net Jovanović.

Kako navodi, ambasador to zna vrlo dobro.

“Zato recite ambasadoru da nije dovoljno to što oduvek spletkare, truju i ubijaju po Srbiji i regionu (u međuvremenu i mnogim drugim evropskim zemljama). Nije dovoljno ni to što bi da smenjuju i postavljaju vlasti od Skoplja preko Podgorice i Sarajeva do Zagreba i Beograda”, navodi Jovanović.

Jovanović takođe kaže da njegovo dete nije prvo koje su, kako kaže, iskoristili da bi disciplinovali očeve.

“Nije dovoljno ni to što bi da im Srbi opet budu pešadija u ratovima za njihove interese. Moje dete nije prvo dete koje su u Srbiji pokušali da iskoriste kako bi disciplinovali očeve. Sa mnom to tako ne može, a drugi neka kažu šta misle. Ako smeju”, poručio je Jovanović.

Prema njegovim rečima, za njega to nije pitanje izbora, već slobode i prava da u zemlji živi po srpskim, a ne ruskim pravilima.

“U skladu sa našim a ne ruskim interesima. Siguran sam da je naša potreba za normalnim životom u miru sa svima, koliko srpska toliko makedonska, albanska, bošnjačka, hrvatska, evropska, svetska pre i posle svega i ruska. Ali ne Rusije novičoka već Rusije Navaljnog i svih onih koje on simbolizuje iz zatvora u koji bi i moju zemlju da zatvore. Recite ambasadoru da piše srpskom MUP-u a ne medijima, jer on danas ćuti da ne bi rekao tri ruska imena koja vrlo dobro zna kao što ih zna i ruska ambasada”, zaključio je on.

Podsetimo, ruski ambasador u Beogradu Aleksandar Bocan Harčenko reagovao na izjavu lidera LDP Čedomira Jovanovića da su ruski agenti pokušali da otruju njegovu ćerku:

“Dugo nismo čitali takve zlonamerne izmišljotine”.

“Njihova potpuna apsurdnost je očigledna svima, koji zdravo rasuđuju, i ne zaslužuje nikakvih komentara”, kaže kratko za Sputnjik Bocan-Harčenko.

(sputnik,b92)