in

Nemački tabloid “Bild” objavio plan invazije Rusije na Ukrajinu

Nemački tabloid „Bild“ objavio je izveštaj neimenovane obaveštajne službe o navodnom „planu“ Rusije da priključi Ukrajinu Saveznoj Državi Rusije i Belorusije.

Naime, list tvrdi da Rusija navodno planira „invaziju“ u februaru ili martu i u slučaju uspešne vojne faze sledeći korak je formiranje „marionetske proruske vlade“.

„Planovi“ Moskve navodno uključuju opsadu gradova, biranje nove „lojalne“ Rade, pa čak i specijalne logore za one koji pružaju otpor, a spiskovi takvih se navodno već pripremaju.

„Bild“ piše da je krajnji cilj Moskve – formiranje Savezne Države koju će činiti Rusija, Belorusija i Ukrajina.

Nemački tabloid je objavio i komentar ruske ambasade u Nemačkoj koja je istakla da je članak „čudna mešavina spekulacija i glasina“ koje diplomate u principu ne komentarišu.

Takođe su podsetili da je Moskva više puta odbacivala optužbe Zapada i Ukrajine za „agresivne akcije“ i isticala da ne namerava nikoga da napada.
Članak u „Bildu“ se pojavio nakon lažne vesti agencije „Blumberg“ koja je noćas objavila da je Rusija pokrenula invaziju na Ukrajinu, a potom priznala grešku i povukla sporni naslov.

Podsetimo, Zapad, uključujući medije, mesecima optužuje Rusiju da namerava da izvrši invaziju na Rusiju. Iako je u Moskvi to nebrojeno puta demantovano, mnogi mediji i dalje insistiraju na tome, objavljujući, između ostalog, spekulaciji o tome kada bi navodna invazija trebalo da počne i kako.

Pratite naše odabrane najbolje vesti na našem “Telegram” kanalu na Android telefonima preko instalacije na Play Prodavnici ili desktop računarima OVDE