in

Nemačke “Leoparde” u Ukrajini će dočekati rusko iznenađenje

Nemačke “Leoparde” u Ukrajini će dočekati rusko iznenađenje

Prema britanskim obaveštajnim podacima, mala serija najnovijih ruskih tenkova T-14 Armata je već spremna za upotrebu na frontu.

Kako prenosi Evropska istina, ovo je potvrdilo Britansko ministarstvo odbrane u izveštaju o Ukrajini.

U izveštaju se napominje da je Ruska Federacija pripremila malu seriju T-14 za upotrebu na frontu u ratu protiv Ukrajine. Ovo bi bila prva borbena upotreba ovog modela. Međutim, Britanci misle da ruske borbene snage oklevaju da ih upotrebe jer su tenkovi u „nezadovoljavajućem stanju“.

Pratite izbor naših najboljih vesti na Telegramu

Nije jasno na šta Britance misle kada pominju „nezadovoljavajuće stanje“ T-14 Armata, ali se spekuliše da Rusija ima problema sa motorom tenka.

Takođe se pominje da su pronađeni problemi u termovizijskom sistemu glavnog borbenog tenka. Ministar odbrane Sergej Šojgu je 2021. opisao proizvodnju planiranu za 2022. kao eksperimentalnu seriju.

Prema tome, malo je verovatno da bilo koji od T-14 u upotrebi ispunjava standarde novog oružja koje se može smatrati potpuno spremnim za upotrebu, navodi se u britanskom izveštaju.

Britanski obaveštajci su već posvetili jednu od svojih najnovijih recenzija tenkovima Armata, rekavši da će, ako ih Ruska Federacija baci na front, to biti pre svega u propagandne svrhe, jer upotreba ovih tenkova predstavlja rizik za rusku vojsku.

Danas je nemački kancelar Olaf Šolc doneo odluku o isporuci glavnog nemačkog borbenog tenka „Leopard 2“ Ukrajini.

Stoga se može očekivati da bi ukrajinsko tlo uskoro moglo postati poprište bitke glavnog tenka NATO snaga i ruskog ponosa Armate.

Pratite naše najbolje vesti na Vkontakte 

(Bulgarianmilitary, B92)