in

NEĆE MOĆI NI SA TURSKIM DRONOVIMA: Artiljerija Donbasa za 25 minuta nanela 78 udara na položaje vojske Ukrajine

Pozicije Oružanih snaga Ukrajine u Luganskoj oblasti bile su pokrivene snažnom artiljerijskom vatrom.

Vojska Luganske Narodne Republike (LNR) snažnom i gustom artiljerijskom vatrom pokrivala je položaje Oružanih snaga Ukrajine, koje se nalaze severoistočno od sela Stanica Luganskaja.

Naneto je 78 artiljerijskih udara na položaje ukrajinske vojske u periodu od 10 časova i 35 minuta do tačno u 11 časova. Ove podatke potvrdili su predstavnici specijalne posmatračke misije OEBS-a.

Kako sledi iz izveštaja OEBS-a, artiljerija Luganske Narodne Republike je nanela 78 artiljerijskih udara. Kalibar upotrijebljenih topova nije utvrđen, međutim, poznato je da je u periodu od 10.35 do 10.44 sati izvršeno 14 artiljerijskih udara, a nakon korekcije 64 artiljerijska udara na jedinice Oružane snage Ukrajine za samo 16 minuta.

U ovom trenutku, ni specijalni predstavnici OEBS, ni predstavnici Oružanih snaga Ukrajine, ni predstavnici samoproglašene Luganske Narodne Republike nisu prijavili bilo kakvu štetu ili uništenje.

Sama činjenica da milicija aktivno koristi artiljeriju velikog kalibra protiv Oružanih snaga Ukrajine ukazuje da ukrajinske trupe teško mogu očekivati da će u bliskoj budućnosti zauzeti teritoriju, bar u ovom pravcu.

Na mreži “Telegram” možete pratiti naše odabrane najbolje vesti i one koje ne objavljujemo na drugim mrežama. “Telegram morate instalirati na mobilnim telefonima preko Play Prodavnice.  OVDE

Webtribune.rs