in

Nebenzja: Pobrinućemo se da nam Ukrajina nikada više ne predstavlja pretnju

Nebenzja: Pobrinućemo se da nam Ukrajina nikada više ne predstavlja pretnju

Nikada više neće biti veličanja Hitlerovih saučesnika koji su pobili stotine hiljada Jevreja, Rusa, Poljaka i Ukrajinaca, jer bi to trebalo da bude osnova za sporazume, poručio je predstavnik Rusije pri UN Vasilij Nebenzja

Stalni predstavnik Rusije pri UN Vasilij Nebenzja rekao je da će se Moskva pobrinuti da joj Ukrajina nikada više ne predstavlja pretnju, njenim saveznicima i ruskoj kulturi, prenose „RIA Novosti“.

„Potrudićemo se da nikada više, u budućnosti, sa teritorije Ukrajine ne dođe pretnja ni Rusiji, ni njenim saveznicima, ni ruskoj kulturi, ni ruskom jeziku. Nikada više neće biti veličanja Hitlerovih saučesnika koji su pobili stotine hiljada Jevreja, Rusa, Poljaka i Ukrajinaca. I to bi trebalo da bude osnova za sporazume“, rekao je Nebenzja danas na sednici Saveta bezbednosti.
Prema njegovim rečima, „plan koji je predložio ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski je neostvariv“.

„Takozvana formula Zelenskog je samo ismevanje koncepta mirovnog plana“, naglasio je on.

Pratite izbor naših najboljih vesti na Telegramu

Početkom novembra, Zelenski je najavio mirovni plan koji se sastoji od deset tačaka. Među njegovim predlozima su: obezbeđivanje radijacione i nuklearne bezbednosti, prehrambena i energetska bezbednost, oslobađanje svih zatvorenika, obnavljanje teritorijalnog integriteta, povlačenje ruskih trupa i prekid neprijateljstava, povratak pravde, suzbijanje ekocida, sprečavanje eskalacije, popravljanje kraj neprijateljstava.

Zapad nije osudio Ukrajinu zbog upotrebe hemijskog oružja

Ruski zvaničnik je istakao da predstavnici zapadnih država na sastanku Saveta bezbednosti UN nisu osudili Kijev zbog upotrebe hemijskog oružja.

„Pre neki dan se u ukrajinskim vestima pojavio snimak kako su Oružane snage Ukrajine upotrebile hemijsko oružje. Iako su se još juče u ovoj sali naši bivši zapadni partneri tukli u prsa i izjavljivali da nikome neće dozvoliti upotrebu hemijskog oružja, ne sumnjamo da će ignorisati ovaj još jedan zločin režima Zelenskog. Takvi su dvostruki aršini“, naglasio je Nebenzja.
Kako je dodao, upravo se to i dogodilo, jer nijedan predstavnik zapadnih zemalja se nije dotakao ove teme.

Ipak, juče je Savet bezbednosti UN održao sastanak o sirijskom hemijskom dosijeu, na kojem su zapadni predstavnici optužili „režim Bašara el Asada“ za upotrebu hemijskog oružja i kršenje Konvencije o zabrani upotrebe hemijskog oružja.

Pratite naše najbolje vesti na Vkontakte 

(RT)