in

NATO bi mogao da natera Zelenskog da sklopi mir sa Rusijom

NATO bi mogao da natera Zelenskog da sklopi mir sa Rusijom

Jedan od urednika CNN ocenjuje da je NATO rešen da izabere ekonomsku korist u odnosu na bezbednost

Američki Si-En-En analizirao je situaciju u Ukrajini i jedinstvo Zapada u podršci Kijevu i došao do zaključka da bi Severnoatlantski savez (NATO) mogao da izgubi strpljenje ili živce zbog iskoruka oružja ukrajinskoj strani i natera Vladimira Zelenskog da sklopi mir sa Moskvom.

„NATO bi mogao da izgubi strpljenje zbog isporuka oružja, i da izabere ekonomsku korist u odnosu na dugoročnu bezbednost, i založi se za mir koji bi bio nepovoljan za Kijev“, ocenio je jedan od urednika Si-En-Ena Nik Pejton Volš.

Od početka ruske specijalne operacije u Ukrajini, SAD i njeni saveznici su Oružanim snagama Ukrajine isporučili vojnu opremu vrednu milijarde dolara.

Pratite izbor naših najboljih vesti na Telegramu

Moskva je više puta napomenula da Zapad nastoji da produži sukob slanjem oružja Kijevu. Kako su istakli u Ministarstvu odbrane, skladišta sa stranom municijom postaće legitimne mete Vazdušno- kosmičkih snaga u susednoj republici.

Pres-sekretar predsednika Rusije Dmitrij Peskov je takođe podsetio da „pumpanje“ Ukrajine municijom sa Zapada ne doprinosi pregovaračkom procesu i da će imati negativan efekat.

(RT)

Pratite naše najbolje vesti na Vkontakte