in

NAJNOVIJE: Više od 1.000 talibanskih terorista zarobljeno od snaga otpora i ubijeno – VIDEO

Talibani su pretrpeli najveće gubitke u čitavoj istoriji ovog terorističkog pokreta.

Teroristi talibani (zabranjeni na teritoriji Rusije), koji ne odustaju od pokušaja da preuzmu kontrolu nad teritorijom avganistanske provincije Pandžšir, pretrpeli su najveće gubitke tokom čitavog postojanja terorističkog pokreta.

Tako je, prema izveštajima ruskih medija, velika grupa militanata, od 800 do 1200 terorista, pala u zamku snaga otpora, odsečena od druge velike talibanske grupe.

Kao rezultat toga, snage milicije uništile su teroriste u samo pola sata, nanevši najveće žrtve talibanima. Deo militanata uspeo je da pobegne sa mesta sudara i ova predaja je snimljena video zapisom.

Pratite nas na mreži “Telegram” na Android telefonima OVDE

Prema prezentiranim podacima, do danas su talibanski teroristi pretrpeli najveće gubitke u samo jedan dan tokom čitavog postojanja terorističkog pokreta, budući da su u protekla 24 sata snage otpora u Pandžširu eliminisale više od 1,5 hiljada militanata, a ukupni gubici terorista tokom zauzimanja Kabula već su premašili 6 hiljada ljudi. To iznosi skoro 7-8% od ukupnog broja talibanskih boraca.

Lideri terorističkog pokreta još nisu komentarisali svoje ozbiljne gubitke u Pandžširu. Očigledno, neće biti izjava po ovom pitanju, jer je pre neki dan rukovodstvo militanata najavilo navodno potpuno preuzimanje Pandžšira.

Što se tiče same zamke, u koju su teroristi bili namamljeni, prema rečima predstavnika snaga Severne alijanse, nakon što je velika grupa terorista ušla u klisuru Pandžšir, pristup ostatku snaga presečen je snažnom usmerenom eksplozijom.

Militanti koji su upali u zasedu uništeni su iz raznih oružja, a snage otpora su obećale da će u naredna 24 sata pokazati posledice likvidacije talibanskih militanata.

 

Na mreži “Telegram” možete pratiti sve naše vesti i one koje ne objavljujemo na drugim mrežama. “Telegram morate instalirati na mobilnim telefonima. Tamo možete otići ako kliknete  OVDE

Webtribune.rs