in

NAJNOVIJE: Stotine ukrajinskih vojnika neutralisano kod Nikolajevke kao rezultat neuspešnog kontranapada

Ukrajinske jedinice pokušale su da upadnu u naselje Nikolajevka, nedaleko od Luganska, uputivši u region značajne snage i oklopna vozila.

Poznato je da su ukrajinske trupe uspele da uspešno probiju liniju odbrane i skoro se približe naselju Nikolajevka, međutim, jedinice Luganske Narodne Republike koristile su MLRS Grad (izvori navode 80 udara).

Na ukrajinske jedinice počela je da deluje artiljerija velikog kalibra snaga Luganske Narodne Republike. To je omogućilo ne samo da se osujeti napad, već i da se unište snage neprijatelja, za koje se pokazalo da su opkoljeni.

Pratite naše odabrane najbolje vesti na našem “Telegram” kanalu na Android telefonima preko instalacije na Play Prodavnici ili desktop računarima OVDE

U ovom trenutku postoje informacije da gubici Oružanih snaga Ukrajine tokom napada na Nikolajevku mogu iznositi nekoliko stotina vojnika, a da ne govorimo o gubitku vojne opreme.

Podaci o gubicima još nisu dobili nikakve zvanične informacije, međutim, prema nekim nezvaničnim informacijama, u napadu je učestvovalo do 250 ukrajinskih vojnika, koji su naknadno pokriveni artiljerijskim udarima, opkoljeni i potpuno uništeni.

Razlog za ofanzivu u ovom pravcu je pokušaj Oružanih snaga Ukrajine da preuzmu kontrolu nad rekom Severski Donec. To bi omogućilo Oružanim snagama Ukrajine da započnu napredovanje velikih razmera duboko u teritoriju LNR kako bi opkolile snage Republike Donbas i preuzele kontrolu nad granicom sa Rusijom.

Webtribune.rs