in

NAJNOVIJE – OPASNO BLIZU: Rusija na granicu sa Ukrajinom postavila samohodne topove sposobne da izvedu nuklearne udare

Rusija je na granici sa Ukrajinom postavila 203 mm. samohodne topove 2S7 “Pion”, sposobne da nanose udare nuklearnim oružjem.

Nedavno, na manje od 15 kilometara od ukrajinske granice, stanovnici Belgorodske oblasti primetili su najmanje 10 samohodnih artiljerijskih oruđa 2S7 Pion.

Oni su sposobni da izvedu razorne udare od 203 mm. municije, međutim, mnogo je značajnija činjenica da takvo oružje može da nanese udare nuklearnim oružjem na zapanjujućim dometima od 47,5 kilometara, što je, inače, sasvim dovoljno da se uništi ceo severni deo Harkova iz iste oblasti.

Primećen je trenutak dolaska i istovara železničkog ešelona na stanici Весёлая Лопань.

Reč je o najmanje 10 artiljerijskih nosača raspoređenih u nekoliko redova.

Istovremeno, prvi put se primećuje razmeštanje takvog naoružanja na granici sa Ukrajinom, pogotovo što Rusija ima 60 takvih samohodnih topova u upotrebi, iako se još oko 250 nalazi u dugoročnom skladištu.

Svrha razmeštanja ovog oružja u ovom pravcu nije zvanično objavljena. Prema analitičarima, to je zbog izuzetno visoke tenzije i velike verovatnoće vojnih sukoba između Rusije i Ukrajine.

Na našem “Telegram” kanalu možete pratiti naše odabrane najbolje vesti i one koje ne objavljujemo na drugim mrežama. “Telegram morate instalirati na mobilnim telefonima preko Play Prodavnice.  OVDE

Webtribune.rs