in

NAJNOVIJE – BLINKEN: Za Rusiju imamo spremljene obe varijante …

Američki državni sekretar Entoni Blinken izjavio je da će danas razgovarati sa ruskim ministrom spoljnih poslova Sergejem Lavrovom.

“Do sada smo iz Moskve videli samo eskalaciju. Ovo je ključni trenutak: spremni smo šta god da se desi”, istakao je Blinken na pres konferenciji.

Ponovio je da će Vašington i njegovi saveznici brzo uvesti ozbiljne ekonomske sankcije ako Rusija izvrši, kako je rekao, “invaziju” na Ukrajinu.

Na pitanje da prokomentriše informacije da će Sjedinjene Države evakuisati svoju ambasadu u Kijevu, Blinken je rekao da će o ambasadi u Kijevu više reći u narednim satima.

Naglasio je da su SAD spremne da odigraju svoju ulogu ako je Rusija zainteresovana za rešavanje ukrajinske krize diplomatskim putem, ali da su takođe spremne u slučaju da Moskva izabere, kako je rekao, “put agresije”.

“Ako predsednik Putin odluči da preduzme vojnu akciju, mi ćemo brzo uvesti oštre ekonomske sankcije u koordinaciji sa saveznicima i partnerima širom sveta“, naveo je Blinken.

Dodao je da će SAD ojačati odbrambene sposobnosti Ukrajine, kao i svoje saveznike na istočnom krilu NATO-a.

Na našem “Telegram” kanalu možete pratiti naše odabrane najbolje vesti i one koje ne objavljujemo na drugim mrežama. “Telegram morate instalirati na mobilnim telefonima preko Play Prodavnice.  OVDE

(tanjug)