in

NAJNOVIJA VEST: U Siriji Rusi greškom napali saveznike Asadove vojske – IMA POGINULIH

Borci Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije su greškom izveli raketne udare na sirijsku vojsku.

Pre nekoliko sati, borci Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije greškom su napali trupe svojih saveznika tokom vojne operacije u sirijskoj provinciji Raka.

Prema izvoru, kao rezultat pogrešnih napada Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije, poginuli su i ranjeni pripadnici milicije nacionalne odbrane koji su saveznici sirijske vojske.

Jedan od verovatnih razloga bio je nedostatak koordinacije između akcija saveznika sirijske vojske i ruske vojske. Kao rezultat toga, ovi drugi su identifikovani kao pripadnici terorističke grupe Islamska država (zabranjena na teritoriji Rusije) i zbog toga su odmah napadnuti.

Ruska strana još nije zvanično komentarisala informacije koje su se pojavile o pogrešnim udarima u Siriji na saveznike, međutim, ako pripadnici milicije sirijske nacionalne odbrane zaista nisu koordinirali svoje akcije sa sirijskom vojnom komandom i ruskim trupama, ovo se zaista moglo dogoditi.

“Rusija pažljivo kontroliše pustinjske regije Sirije kako bi brzo eliminisala terorističke jedinice Islamske države, pa stoga svaka aktivnost, posebno ako akcije nisu koordinisane sa ruskom vojnom komandom, dovodi do trenutnih napada Vazdušno -kosmičkih snaga “, rekao je specijalista za ovo područje.

Webtribune.rs