in

NAJNOVIJA VEST: Talibani nisu ušli u Pandžšir i neće skoro – Na stotine mrtvih talibana

Talibanski teroristi još uvek ne mogu da uđu u Pandžšir.

Uprkos činjenici da su u petak uveče talibanski teroristi (zabranjeno u Rusiji) Proglasili potpunu pobedu u avganistanskoj provinciji Panjshir, postalo je poznato da snage otpora ne samo da nastavljaju u potpunosti da kontrolišu region, već i uspešno eliminišu teroriste.

Prema izveštajima milicijskih snaga Pandžšira, u samo jednoj noći, teroristi su izgubili oko 250 ubijenih militanata – oni nisu mogli ni proći prve linije odbrane Severne alijanse.

Pratite nas na mreži “Telegram” na Android telefonima OVDE

Kao dokaz da Pandžšir još uvek kontrolišu snage otpora, Severna alijansa je objavila video zapis koji prikazuje tekuće borbe sa talibanima, kao i prikaz položaja milicije.

Ovo ukazuje na to da talibani ne mogu ni ući u region koji kontroliše otpor.

Poznato je da talibanski teroristi aktivno koriste artiljeriju protiv snaga otpora, ali u planinskim regijama upotreba ovog oružja je krajnje neefikasna, posebno s obzirom na nedostatak obučenih stručnjaka među militantima.

Dan ranije postalo je poznato da su snage Severne alijanse koristile svoje raketne sisteme sa više lansiranja da unište napredujuće terorističke snage, ispalivši stotinu projektila na talibane.

Na mreži “Telegram” možete pratiti sve naše vesti i one koje ne objavljujemo na drugim mrežama. “Telegram morate instalirati na mobilnim telefonima. Tamo možete otići ako kliknete  OVDE

Webtribune.rs