in

Najnepopularniji čovek Srbije – Novi napad na Kona: Uvredljiv grafit i u Novom Sadu

Uvredljiv grafit upućen protiv člana Kriznog štaba epidemiologa Predraga Kona pojavio se i u Novom Sadu.

„Dr Mengele – ostavka“, ispisano je crnim sprejem na fasadi zgrade na Novom naselju.

Na ove ispise reagovao je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

„Šokiran sam time da neko u Srbiji 2021. godine piše antisemitske grafite i to protiv doktora Kona, čoveka koji je sav svoj život i znanje posvetio našoj zemlji i borbi sa užasnim bolestima“, istakao je Vučević.

Pratite naše odabrane najbolje vesti na mreži “Telegram” na Android telefonima preko instalacije na Play Prodavnici ili desktop računarima OVDE

„Ovo nije pitanje odnosa Srba i Jevreja, braće po stradanju i mučeništvu, ovo nije pitanje shvatanja slobode ili ograničenja iste, ovo je pitanje zdravog razuma i elementarne kulture i obrazovanja! Neka je stid autora ovog sramnog natpisa, siguran sam da će uskoro biti identifikovan, a doktoru Konu dugujemo izvinjenje i obećanje da se slične gadosti neće pojavljivati na zidovima Novog Sada“, napisao je gradonačelnik Novog Sada, prenose Novosti.

Predrag Kon izjavio je danas da je na zgradi u kojoj živi jutros osvanuo grafit ispisan velikim crnim slovima „Kon=Mengele“.

Kon je rekao da je ispred zgrade policija i da su njegovi porodica i susedi veoma uznemireni.

U poslednje vreme učestali su napadi i uvrede na račun Predraga Kona.

U Beogradu se 25. oktobra, tokom protesta zbog kovid propusnica, grupa građana okupila ispred zgrade u kojoj Kon živi, tražeći njegovu ostavku i uzvikujući „Mengele“.