Milovim kompanjonima rekao da su privatizovali državu, a oni njemu da je nevaspitan …

Poslanici DPS-a napustili su prijem povodom Dana nezavisnosti Crne Gore zbog, kako kažu, sramnog govora premijera Zdravka Krivokapića.

Šef poslanikog kluba DPS-a Danijel Živković napisao je na Tviteru da je Krivokapić pokazao koliko je nedorastao državničkoj funkciji.

“Na bezobziran način vređati ljude koji su doneli državnost i nezavisnost Crne Gore može samo nevaspitan domaćin i čovek koji je radio sve da naša država nikada ne postane nezavisna i suverena”, napisao je Živković.

Krivokapić je sinoć na prijemu u Vili Gorica rekao da je period od obnove nezavisnosti do konačne promene vlasti obeleležio znak jednakosti između nezavisnosti i privatnosti.

“Nezavisnost je morala rezultirati većim zajedništvom, integracijom svih njenih građana, harmonijom, brigom jednih za druge, negovanjem iskonskih vrednosti naših predaka, jačanjem građanske svesti, istinskom demokratijom, jasnom vizijom, prosvećenjem svih nas, blagostanjem, socijalnom pravdom, primenom zakona bez selektivnosti, poštovanjem političkih suparnika i izdizanjem političke kulture”, istakao je Krivokapić.

On je ocenio da su umesto toga postojale permanentne podele koje su stvarale jedino neizvesnost i da je crnogorska stvarnost do smene vlasti bila okrenuta ka prošlosti i izmišljenim neprijateljima. Krivokapić je istakao da se danas stvara država okrenutu ka svim građanima.

(tanjug)