in

Milove komite prave haos: “Crna Gora je i zvanično okupirana”

Bivši ministar odbrane i funkcioner opozicione DPS Predrag Bošković tvrdi da je ustoličenje mitropolita Joanikija na Cetinju događaj visokog bezbednosnog rizika

Bošković je u opiširnom intervjuu za podgoričku Pobjedu rekao da aktuelna vlast ne deli takvu brigu jer, kako navodi, nisu dorasli odgovornosti funkcija koje obavljaju, a i “njihove namere prema Crnoj Gori i očuvanju gradjanskog koncepta države su veoma upitne”.

Na pitanje zašto Srpska pravoslavna crkva insistira da ustoličenje vladike Joanikija bude baš u Cetinjskom manastiru, Bošković tvrdi da tu nema nikakve dileme da se tim činom nastoji “pokazati da je Crna Gora i zvanično okupirana”.

“Naime, nakon pobede na izborima i formiranja kleronacionalističke vlade, mentori domaćih izvođača radova su naišli na aktivan otpor svih zdravih celina i delova društva kakav nisu očekivali. Stoga, nakon što su propali planovi za blickrig okupaciju odlučili su se da to izvedu u više faza…”, tvrdi Bošković i dodaje:

“Okupatori sada vide idealnu priliku – simboličkim ustoličenjem na Cetinju žele pokazati da je pokoreno Cetinje a samim tim i Crna Gora. Naravno, reč je o besmislenoj iluziji. Ni mnogo veći nisu nikada pokorili Crnu Goru a kamoli prispeli izvođači velikodržavnog projekta zvanog ‘srpski svet’“.

(tanjug)