in

Milijarde za Ukrajinu a više od polovine Amerikanaca sumnja da mogu da plate kiriju

Prema nedavnom istraživanju, 62% Amerikanaca je donekle zabrinuto da li će sledeće godine moći da pokriju troškove stanovanja.

Otprilike isti broj ispitanika priznao je da već sada ponekad nemaju dovoljno novca za osnovne potrebe kao što su hrana i stanovanje, ili jedva uspevaju da se protežu od plate do plate, piše The Hill.

Više od polovine Amerikanaca brine da li će sledeće godine moći da plate kiriju. O tome svedoče rezultati onlajn ankete, koju je u junu ove godine u SAD organizovala finansijska kompanija Freddie Mac, prenosi The Hill.

U istraživanju je učestvovalo 2.000 odraslih stanovnika iz različitih država, objašnjava se u članku. Istovremeno, njih 62 odsto je reklo da je donekle zabrinuto da li će u narednoj godini moći da pokriju troškove stanovanja. Pored toga, 69% Amerikanaca je zabrinuto zbog viših cena kuća uopšte.

Komentarišući stope zakupnine u SAD, 58% ispitanika je reklo da je njihova kirija porasla tokom prošle godine zbog opšteg skoka inflacije. Istovremeno, 6% je reklo da se generalno povećao za 30% ili više, kaže se u članku.

Prema mišljenju 20% ispitanika, zbog povećanja stanarine, uveliko se povećala verovatnoća da neće moći na vreme da plate za stanovanje. A još 38 odsto ispitanika priznalo je da je zbog rasta cena ova situacija postala verovatnija nego ranije, piše The Hill.

Prema rezultatima ankete, generalno, najveći strah među Amerikancima sada je predstojeći ekonomski pad – to je potvrdilo 84 odsto ispitanika. Uz to, 77 odsto ispitanika se plaši porasta kamata, a polovina Amerikanaca strahuje od gubitka posla.

Što se tiče realnih prihoda, oko 61% ispitanika je reklo da ponekad nemaju dovoljno novca za osnovne potrebe kao što su hrana i stanovanje, ili se bore da se održe od plate do plate, a novac koji primaju je „dovoljan samo za život“ prenosi The Hill.

Važno. Samo na socijalnoj mreži Vkontakte objavljujemo sve naše najbolje vesti. Na ostalim socijalnim mrežama to nećete naći jer su cenzurisane i mi ne učestvujemo u toj iskrivljenoj i lažiranoj stvarnosti. Takođe nas nađite i na Telegramu. Budite u toku, pratite nas.

Naš VKontakte kanalhttps://vk.com/id718919389

Webtribune.rs