in

Milanović Britaniju nazvao drugorazrednom silom – Odbio da se sretne sa njenim ministrom odbrane

Predsednik Hrvatske Zoran Milanović „ratuje“ na sve strane. Kao da mu je malo već iskopanih rovova i otvorenih frontova.

Samo što je odbio da se sretne sa britanskim ministrom obrane Benom Volasom. I još je to ovako objasnio:

„Nikad se ne sastajem s ministrima obrane. Ovome ne znam ni ime. Eventualno s onima vanjskih poslova, eventualno Rusije, Amerike. Ne znam što me pitate. Ja se ne nalazim s tim ministrima, nemam što razgovarati s ministrima, posebno Velike Britanije”.

Još je – imajući u vidu da je Volas razgovarao sa hrvatskim ministrom odbrane – sarkastično primetio:

„I on se sastao s ovim ponavljačem (Mariom) Banožićem? Vrlo je neodgovorna politička pozicija. Ne mislim da je ministar došao zbog toga, mislim da je to planirao ranije i da je to slučajnost. Ne nalazim se s ministrima obrane osim velesila. Britanija je izašla iz EU-a i to joj daje manju važnost“.

U nastavku je premijeru Andreju Plenkoviću, koji je dodatno zaoštrio međusobni sukob nakon Milenovićeve izjave da neće dozvoliti da hrvatski vojnici u sastavu NATO idu u Ukrajinu, poručio:

„Premijer sjedi na nekoj vrsti tempirane bombe. Ukrajina se neće usrećiti ako bude slušala aktualni London. Zadnjih dana iz Kijeva čujem ono što je odgovorno prema vlastitoj državi. Neka Britanija pošalje još 1000 vojnika u Estoniju. Dovoditi Ukrajinu u neku vrstu zablude, huškati, i držati je taocem odnosa Londona, koji je postao sila drugog reda, i Vašingtona… Ne treba dovoditi u iluziju državu koja je pet puta slabija od Rusije da se ovo može riješiti s pet aviona oružja”.

Posebno je ukazao: „Stabilnosti EU nema bez faktora u jednadžbi koji se zove Rusija. S Rusima se treba dogovoriti. A priče da svaka država ima pravo (da uđe u NATO)… Pa neka Rusi dovedu vojsku u Meksiko. Ruski model vlasti nije model vlasti za nas. Hrvatska je ipak demokracija, bez obzira što na vlasti ima puno korumpiranih i nepopravljivih ljudi”.

Još je dodao: „Handžar medija piše da šaljemo 1500 vojnika. Tko to čita uopće? Tko kupuje te novine? To unosi nemir među građane. Hrvatski vojnik se odavde maknut neće, niti u Ukrajinu, a vidjet ćemo za Baltik. Mi se tamo ne idemo boriti, možemo pokazati solidarnost članicama NATO-a, ali otići u Kijev i reći – ‘Ja sam solidaran’ je licemjerje. Ja sam hrvatski predsjednik i ovo što sam rekao – iza toga stojim.

A hrvatska sramota, predvođena korumpiranim Plenkovićem, Banožićem – to je hrvatski problem. U svakom slučaju, mi se tamo ne idemo boriti. Mi možemo biti solidarni s Poljskom i baltičkim državama. Ali, otići u Ukrajinu, pokupiti dvije dnevnice i pojesti boršč i onda reći da si solidaran s Ukrajinom – to je licemjerno. Kako biti solidaran? Tako da se u ovu priču uvede razum, a ne huškanje”.

Na našem “Telegram” kanalu možete pratiti naše odabrane najbolje vesti i one koje ne objavljujemo na drugim mrežama. “Telegram morate instalirati na mobilnim telefonima preko Play Prodavnice.  OVDE