in

Medvedev odgovorio “tetki Ursuli” i “mazohistima iz Brisela”

Bivši predsednik Rusije Dmitrij Medvedev oglasio se povodom najava pristiglih iz Evropske unije da je bankrot Rusije samo pitanje vremena.

Naime, Medvedev je upozorio, kako je rekao, „briselske mazohiste“ da će morati da promene svoju retoriku ukoliko njihova predviđanja da će Rusija bankrotirati postanu moralni i materijalni bankrot – ali Evropske unije.

Medvedev, koji trenutno obavlja funkciju zamenika predsednika Saveta bezbednosti Rusije, putem Telegrama je odgovorio na tvrdnje predsednice Evropske komisije Ursule fon der Lajen koja je, govoreći za Bild, istakla da je „bankrot Rusije samo pitanje vremena“, osvrnuvši se na sankcije koje je Zapad ovoj zemlji uveo zbog napada na Ukrajinu.

Pratite naše odabrane najbolje vesti na našem “Telegram” kanalu na Android telefonima preko instalacije na Play Prodavnici ili desktop računarima OVDE

Istakavši da je „tetka Ursula“ u poslednje vreme mnogo govorila o ruskom neizvršenju duga, Medvedev je kazao kako je to nešto o čemu su političari EU „potajno noću sanjali“, prenosi RT.

„Ovo je duboka strategija Evropske unije, tajne namere mazohista iz Brisela i njihovih partnera u igri preko okeana (SAD)“, napisao je Medvedev u objavi.

Bivši predsednik Rusije upozorio je lidere EU da bi svaki ruski neuspeh mogao da se pretvori u „moralni, a moguće i materijalni“ neuspeh samog bloka (EU).

„Finansijski sistem EU nije sasvim stabilan, samopouzdanje ljudi opada. Toliko se nije ‘treslo’ još od čuvene 2008. godine, a tada je bilo veoma teško“, rekao je Medvedev osvrnuvši se na tadašnji veliki finansijski krah.

Pratite nas na mreži VKontakte bez cenzure – OVDE 

Sarkastično je savetovao EU da očekuju „jaku zahvalnost“ od građana zbog hiperinflacije, koja „više ne može biti pripisana zlim Rusima“, kao i zbog nestašica osnovnih namirnica u radnjama i nove migracione krize.

„Onda će u Briselu morati da promene retoriku“, rekao je, dodavši da će se, u suprotnom, „smrdljive lomače od guma“ naći na ulicama „dobro održavanih evropskih gradova“.

Podsećanja radi, od početka ruskog napada na Ukrajinu 24. februara, EU je usvojila pet paketa finansijskih sankcija protiv moskve, a sada razmatra i šesti.

(b92)