in

MEDVEDEV: Moskvi nisu potrebne diplomatske veze sa Zapadom – Vreme je da se “zaključaju ambasade”

MEDVEDEV: Moskvi nisu potrebne diplomatske veze sa Zapadom – Vreme je da se “zaključaju ambasade”

Oštar odgovor stiže iz Moskve kao reakcija na sankcije Zapada prema Rusiji.

Sankcije prema Rusiji neće promeniti ništa i operacija da se zaštiti Donbas će biti potpuno sprovedena, izjavio je danas zamenik predsedavajućeg Saveta za bezbednost Dmitri Medvedev.

“Ove “sjajne” sankcije definitivno neće promeniti ništa. To je čak jasno i neupućenima u Stejt departmentu. Ovo se odnosi na odluku da se sprovede vojna operacija da se zaštiti Donbas”, istakao je Medvedev.

Medvedev je naglasio da će “operacija biti potpuno sprovedena dok se ciljevi koje je odredio ruski predsednik (Vladimir Putin) ne ispune”.

Pratite naše odabrane najbolje vesti na našem “Telegram” kanalu na Android telefonima preko instalacije na Play Prodavnici ili desktop računarima OVDE

Takođe, Medvedev je rekao da će Rusija odgovoriti na zaplenu novca ruskim građanima i kompanijama u inostranstvu, tako što će zapleniti novac strancima i stranim kompanijama u Rusiji, preneo je Rojters pozivajući se na agenciju RIA Novosti.

Moskva je odbacuje mogućnost nacionalizovanja imovine kompanija sa sedištem u SAD, Evropskoj uniji i ostalim “neprijateljskim administracijama”, naglasio je Medvedev. Zamenik predsednika Saveta za bezbednost Rusije Dmitrij Medvedev upozorio je na mogućnost revizije odnosa sa zemljama koje su uvele sankcije Ruskoj Federaciji.

“Sankcije mogu biti odličan povod za konačnu reviziju svih odnosa sa onim državama koje su ih uvele. Uključujući i prekid dijaloga o strateškoj stabilnosti“, napisao je Medvedev na svojoj stranici Vkontakte.

Govoreći o sankcijama najvišim zvaničnicima Rusije, Medvedev je rekao da ni on ni članovi njegove porodice nisu niti imaju račune ni bilo kakvu imovinu u inostranstvu, prenosi RIA Novosti.

Prema oceni Medvedeva, sankcije su izraz političke nemoći zbog nemogućnosti da bude promenjen kurs Rusije.

“Vreme da se zaključaju ambasade”

Medvedev kaže da Moskvi nisu potrebne diplomatske veze sa Zapadom. Medvedev, koga je Vladimir Putin smenio sa mesta premijera 2020. godine, a sada je predsedavajući moskovskog saveta bezbednosti, napisao je na ruskoj društvenoj mreži VK da je vreme da se “zaključaju ambasade”.

On je rekao da će Moskva nastaviti svoju akciju u Ukrajini sve dok ne postigne ciljeve koje je definisao predsednik Vladimir Putin. Medvedev je takođe osudio suspenziju Rusije iz Saveta Evrope, ali se pohvalio da je to ponudilo Moskvi priliku da vrati smrtnu kaznu u ruski zakon.

Na našem “Telegram” kanalu možete pratiti naše odabrane najbolje vesti i one koje ne objavljujemo na drugim mrežama. “Telegram morate instalirati na mobilnim telefonima preko Play Prodavnice.  OVDE

(tanjug,blic)