in

Medojević: Oni ne mogu da dođu do birača, a sa pet odsto bi da vladaju Crnom Gorom

Predsednik Pokreta za promene Nebojša Medojević pozvao je potpredsednika Vlade Crne Gore Dritana Abazovića na TV duel.

Medojević kaže da bi to bio duel u kojem bi ukrstili argumente o rezultatima koje je izvršna vlast ostvarila u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije.

“Mislim da Vlada nije uradila ništa na tom polju. Prvo se uhapse neki ljudi, pa se puste posle nekoliko dana i to se predstavlja kao ozbiljna borba protiv organizovanog kriminala”, kazao je Medojević na konferenciji za novinare.

Komentarisao je i što je ministar finansija Milojko Spajić odbio da dođe na TV duel kako bi pričali o planu Evropa sad.

“Činjenica da to radi već drugi put to pokazuje da program Evropa sad predstavlja samo običnu marketinšku političku floskulu. Problem sa tim planom je da se populističkim merama pokušavaju dobiti birači. Nema toga ko neće prihvatiti povećanje zarada. Ali, ozbiljni državnici moraju da vode računa da ta ponuda bude održiva a ne da uruši javne finansije”, naveo je Medojević.

Smatra kako je ideja je da se na političkoj sceni zadrži status-kvo kako bi ljudi iz “drugosrbijanskog tabloida Vijesti” koji stoje iza projekta Vlade pokušali da dođu do birača na narednim izborima.

“Jedini problem je što oni ne mogu da dođu do birača, a sa pet odsto bi da vladaju Crnom Gorom. Jasno je da bi plan Mikija Spajića povećao cene i nezaposlenost. Plan je da isplate jedna, dve plate pre izbora pa da posle ako dobiju kažu da im MMF to više ne dozvoljava. Zapitajte se kako se neko toga ranije nije setio”, naveo je Medojević.

Na našem “Telegram” kanalu možete pratiti naše odabrane najbolje vesti i one koje ne objavljujemo na drugim mrežama. “Telegram morate instalirati na mobilnim telefonima preko Play Prodavnice.  OVDE

(novosti.rs)