in

Mask traži odgovor od Zelenskog: Zašto je uhapšen Gonzalo Lira?

Mask traži odgovor od Zelenskog: Zašto je uhapšen Gonzalo Lira?

Američki državljanin sedi u zatvoru u Ukrajini nakon što smo ovoj zemlji poslali preko 100 milijardi dolara. Da li u ovoj priči postoji nešto više od kritike upućene ukrajinskom lideru? Ako je ovo sve, onda imamo ozbiljan problem, kaže Ilon Mask

Milijarder Ilon Mask zatražio je od ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog da narodu Sjedinjenih Američkih Država objasni hapšenje američkog blogera Gonzala Lire, koji je od juna navodno mučen u ukrajinskom zatvoru.

Mask je odgovorio na objavu čuvenog američkog novinara Takera Karlsona na društvenoj mreži Iks da je taj bloger od jula mučen u ukrajinskom zatvoru zbog kritikovanja predsednika zemlje, a da pratnja američkog lidera Džozefa Bajdena odobrava takve radnje.

„Američki državljanin sedi u zatvoru u Ukrajini nakon što smo ovoj zemlji poslali preko 100 milijardi dolara. Da li u ovoj priči postoji nešto više od kritike upućene ukrajinskom lideru? Ako je ovo sve, onda imamo ozbiljan problem“, napisao je Mask.

Mask je nakon toga od Zelenskog zatražio da objasni o čemu se radi.

Podsetimo, u aprilu prošle godine u Harkovu, Liru su ispitivali službenici Službe bezbednosti Ukrajine (SBU) i zabranili mu da napusti grad.


Ukrajinski mediji su u maju 2023. izvestili o njegovom pritvoru, da bi Lira u avgustu iste godine stupio u kontakt i rekao da će pokušati da pređe ukrajinsko-mađarsku granicu.

Međutim, kasnije su se pojavile informacije da su ga ponovo uhapsili pripadnici SBU. Od tada, Lira nije objavljivao nove video-snimke.

(rt.rs)

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se


Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

The post Mask traži odgovor od Zelenskog: Zašto je uhapšen Gonzalo Lira? first appeared on WebTribune.