in

Malo prete Rusima sa distance i to je to – Još jedna poruka Ukrajini: Nećemo vas braniti

Francuski ministar spoljnih poslova poručio ruskom predsedniku Vladimiru Putinu da se seti kada preti nuklearnim oružjem, da to oružje imaju i članice NATO-a.

Iv Le Drijan je međutim, odbacio mogućnost NATO intervencije u odbrani Ukrajini. Slično je u četvrtak rekao i generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg.

Da je Ukrajina faktički ostavljena na cedilu govori i vest koja je jutros stigla iz Nemačke. Naime, ministarka unutrašnjih poslova Nemačke Nensi Fezer istakla je da Nemačka ne namerava da isporuči oružje Ukrajini.

Pratite naše odabrane najbolje vesti na našem “Telegram” kanalu na Android telefonima preko instalacije na Play Prodavnici ili desktop računarima OVDE

“Nismo za isporuku oružja Ukrajini, i na tom stavu se ništa nije promenilo”, podvukla je Fezer za ZDF.

Kada je reč o hiljadama Ukrajinaca koji od rata beže iz svoje zemlje, rekla je da je Nemačka pripremljena na sve „što sada dolazi“. Zahvalila se pokrajinama koje su izvršile pripreme i ponudile pomoć u slučaju da izbeglički talas dodje do Nemačke.

Fezer je istakla da je sada važno da se pomognu susedne zemlje Ukrajine.

Upitan da prokomentariše Putinove pretnje da će svako ko se umeša u rusku intervneciju u Ukrajini snositi velike posledice, odnosno da li to znači da je ruski lider spreman da upotrebi i nuklearno oružje, Le Drijan kaže:

“Da, to znači to, ali Vladimir Putin mora da shvati i to da Atlantska alijansa je nuklearna alijansa. I to je sve što ću o tome reći.”

Na našem “Telegram” kanalu možete pratiti naše odabrane najbolje vesti i one koje ne objavljujemo na drugim mrežama. “Telegram morate instalirati na mobilnim telefonima preko Play Prodavnice.  OVDE