Lukašenko poručio Americi: Kada Bajden počne o Belorusiji, dajte mu kartu da vidi gde je …

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko će se u petak u Sočiju sastati sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom a, kako je najavio, glavna tema razgovora će biti ekonomija.

„Neću reći koja će biti glavna pitanja, ali u osnovi će to biti ekonomija“, navode se reči Lukašenka na sajtu predsedništva.

Kako je naveo beloruski lider, razgovor će se odvijati u kontekstu situacije uspostavljene između dve zemlje i toga kako „napredovati  dalje“.

Sastanak Putina i Lukašenka će biti održan 28. maja u Sočiju.

Komentarišući mogućnost da bi na sastanku Putina i Bajdena u Ženevi jedna od tema mogla biti i Belorusija, Lukašenko je predložio da u slučaju da žele da razgovaraju o tom pitanju dođu u Minsk.

„Želim javno da ih pozovem da ako žele da razgovaraju o problemima Belorusije, onda neka dođu kod nas. Dočekaću ih kako dolikuje i razmotrićemo sve probleme. Čak ću saslušati i sve grozote koje će portparolka Bele kuće Džen Psaki napisati kako bi mi on to saopštio. To će biti otvoren razgovor. A sedeti u Švajcarskoj i učiti Putina o problemima Belorusije – to je smešno“, prenosi Sputnjik Belorusija reči Lukašenka.

Lukašenko je naveo da se predstojeći sastanak predsednika Rusije i SAD burno razmatra u medijima, bilo je najavljeno da će pored ostalog predsednici želeti da razgovaraju o Ukrajini i Belorusiji.

„Dobro, neka pričaju o Belorusiji. Eto, Putin i ja ćemo u petak razgovarati o Americi. Samo mi nije jasno o čemu će Bajden, jer Putin je u temi, govoriti o Belorusiji. Što se toga tiče, zabrinut sam za njega, bar da mu daju kartu kako bi video gde se ta Belorusija nalazi. Oni apsolutno ne poznaju situaciju“, rekao je Lukašenko.