LJIG: Autom se ne može proći, a peške ne smemo – Nikad nije ovako nosilo sve pred sobom

Zbog obilne kiše koja je juče popodne zahvatila deo opštine Ljig u selu Lalinci pored useva i voća stradali su i putevi.

Četvoročlanoj porodici Nikolić iz ovog sela onemogućen je prilaz kući. Naime, put koji vodi do vodi do njihovog domaćinstva je u totalnom prekidu zbog vode i blata koje je nanela bujica.

“Autom se ne može proći, a peške ne smemo, jer je bujica velika. Ne pamtim da je nekada ovolika voda bila preko puta. Do sada je prilikom velikih kiša bilo prelivanja, ali nikad nije ovako nosilo sve pred sobom. Ne znamo još uvek kakvo je stanje sa usevima i kolika je šteta. To ćemo sve sabrati danas”, rekao je za agenciju RINA Dušan Nikolić iz Lalinaca.

Republički hidrometeorološki zavod izdao je juče upozoravanje na obilne padavine praćene jakim vetrom i kišom na području opštine Ljig. Poslednja velika poplava u ovoj opštini bila je u junu 2018.godine kada je pričinjena velika šteta na stambenim, ekonomskim objektima i poljoprivrednom zemljištu.

“Velika šteta pričinjena nam je na usevima koje je grad u samo desetak minuta potukao u selima kačerskog kraja Ivanovci, Poljanice a najviše je stradao Kozelj”, rekao je poljoprivrednik Dragan Đurđević, meštanin sela Kozelj koje je i ranijih godina imalo problema sa poplavom.

Nadležne službe Opštine Ljig će u toku dana izaći na teren i utvrditi razmere štete na putnoj infrastrukturi i poljoprivrednom zemljištu.

(rina)