in

Lavrov: “SAD prelaze crvene linije”

Lavrov: “SAD prelaze crvene linije”

Zapadne države otvoreno govore Kijevu da je rano ići na dogovor sa Moskvom, izjavio je ruski ministar inostranih poslova Sergej Lavrov.

„Niko (od novinara) ne pita naše zapadne kolege, koji redovno, bilo preko gospodina (Žozepa) Borela, ili preko generalnog sekretara NATO gospodina (Jensa) Stoltenberga, predstavnika američke administracije ili Evropske unije, izjavljuju da je još prerano za Ukrajinu da počne pregovore.

Za to je bilo potrebno povratiti više teritorija i započeti pregovore sa pozicije snage. Oni direktno poručuju da Rusija mora biti vraćena u granice iz 1991. godine“, Lavrov na konferenciji za novinare nakon razgovora sa ministrom inostranih poslova Južnoafričke Republike Nadeli Pandorom.

Ukrajina bi preko posrednika mogla da razjasni kako vidi dalji razvoj situacije i moguće pregovore sa Rusijom.

Pratite izbor naših najboljih vesti na Telegramu.

„Mi, kao što je rekao predsednik (Rusije Vladimir Putin), ne odbijamo pregovore. Ali oni koji odbijaju moraju da razumeju: što duže odbijaju pregovore, biće teže naći rešenje“, rekao je Lavrov odgovarajući na pitanje ko bi mogao da posreduje u eventualnim pregovorima između Ruske Federacije i Ukrajine.

„SAD prelaze crvene linije kada prete drugim zemljama da ne sarađuju sa Rusijom“, rekao je Lavrov.

(sputnik)