in

Lavrov: Rusima govore da nemaju šta da rade na Balkanu, dok SAD šalju specijalnog izaslanika u BiH

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov izjavio je nakon sastanka sa ministarkom spoljnih poslova Velike Britanije Liz Tras da zapadne kolege selektivno tumače obaveze u okviru OEBS-a o nedeljivosti bezbednosti, između ostalog i kada se radi o nedopustivosti uspostavljanja sfera uticaja na evropskom prostoru.

„Danas smo naveli brojne primere kako takve sfere uticaja proizvoljno uspostavljaju i NATO zemlje i Evropska unija koja, na primer, kaže da Rusi nemaju šta da rade na Balkanu, kao ni u Africi, dok SAD čak imenuju specijalnog izaslanika koji će se baviti reformom izbornog zakona Bosne i Hercegovine. Zar to nije sfera uticaja, namera SAD da rukovode svim procesima na Balkanu? Po mom mišljenju, to je očigledna činjenica“, rekao je Lavrov.

Podsetimo, ruski ministar inostranih poslova Sergej Lavrov razgovarao je sa britanskom koleginicom Liz Tras o situaciji u Ukrajini, vojnim vežbama u Belorusiji i garancijama bezbednosti Rusiji.

Na našem “Telegram” kanalu možete pratiti naše odabrane najbolje vesti i one koje ne objavljujemo na drugim mrežama. “Telegram morate instalirati na mobilnim telefonima preko Play Prodavnice.  OVDE