in

Kusturica: Bez rata Amerika ne postoji

Nadam da će odluka Rusije da prizna nezavisnost Donjecke Narodne Republike (DNR) i Luganske Narodne Republike (LNR) pomoći da se uspostavi mir u tom regionu, rekao je režiser Emir Kusturica u intervjuu listu „Izvestija“.

Prema njegovim rečima, nemešanje Rusije u događaje u Donbasu bi moglo da dovede do opasnih posledica. Kako je naveo, da Moskva nije priznala DNR i LNR moglo im se dogoditi ono što se desilo u Hrvatskoj.

On je optužio Sjedinjene Američke Države da finansiraju političke prevrate, od kojih se jedan, po njegovom mišljenju desio u Ukrajini. Dodao je da vojna industrija i njen ogroman uticaj na ekonomiju i politiku SAD, prisiljavaju Vašington da rasplamsava jedan rat za drugim.

„Oni su nas bombardovali. Bez ratova oni nemaju industriju, nemaju progres. Rusija nije bombardovala Kijev, nikoga nije bombardovala. Rusija je ratovala dva puta sa Nemcima. A Anglosaksonci su zarađivali na tim ratovima. Za Ameriku je rat kao voda za žednog čoveka. Bez rata oni ne postoje“, podvukao je režiser.

Podsetimo, Emir Kusturica je prihvatio predlog da postane glavni režiser Centralnog pozorišta ruske armije.

Ruski predsednik Vladimir Putin je 21. februara potpisao ukaz o priznanju samoproglašenih Luganske i Donjecke Narodne Republike. Istovremeno, Putin je sa liderima LNR i DNR potpisao i sporazume o saradnji.

Na našem “Telegram” kanalu možete pratiti naše odabrane najbolje vesti i one koje ne objavljujemo na drugim mrežama. “Telegram morate instalirati na mobilnim telefonima preko Play Prodavnice.  OVDE