in

KRITIČNO – SAD poslale 4 raketna razarača sa 360 krstarećih raketa Tomahavk na ruske granice

SAD su poslale četiri raketna razarača na ruske granice, izveštavaju “USNI news“, “Anadolu agency” i turski “Sputnik“

Sinoć se saznalo za hitno slanje na ruske granice četiri američka raketna razarača odjednom, od kojih je svaki naoružan sa 90 krstarećih raketa „tomahavk“. Kakvo je punjenje tih raketa niko ne zna.

Prema gore navedenim novinskim agencijama, raketni razarači USS The Sullivans (DDG 68), USS Gonzalez (DDG 66), USS Donald Cook (DDG 75) and USS Mitscher (DDG 57) napreduju ka ruskim granicama.

Prema preliminarnim podacima, sva četiri američka raketna razarača idu ka Sredozemnom moru. Štaviše, prema nezvaničnim informacijama, deo raketnih brodova će naknadno biti raspoređen u Jadranskom moru, a deo – na ulazu u Crno more.

To ukazuje da SAD ozbiljno razmatraju mogućnost izvođenja raketnih udara u pravcu Rusije.

Istovremeno, stručnjaci skreću pažnju na to da je Rusija počela prebacivanje svoje tri raketne krstarice u vode Sredozemnog mora, a snaga ove poslednje daleko prevazilazi mogućnosti američkih raketnih razarača.

Kako ruski izvori tvrde ove činjenice ukazuju da je Rusija u stanju da obezbedi sopstvenu bezbednost, uključujući i iz ovog regiona, a da se ne pominje činjenica da se u ovom trenutku u regionu nalaze najmanje dve ruske podmornice projekta Varšavjanka.

Međutim, sudeći po satelitskim snimcima, ruske podmornice se trenutno nalaze u bazi ruske mornarice u sirijskom Tartusu. Gde će one krenuti niko ne zna.

Webtribune.rs

Pratite naše odabrane najbolje vesti na našem “Telegram” kanalu na Android telefonima preko instalacije na Play Prodavnici ili desktop računarima OVDE