in

Krajnji cilj – Pobeda na bojnom polju po svaku cenu i tuđim rukama

Krajnji cilj – Pobeda na bojnom polju po svaku cenu i tuđim rukama

Dugoročni cilj Sjedinjenih Američkih Država i njihovih saveznika u Ukrajini je pobeda nad Rusijom na bojnom polju po svaku cenu i tuđim rukama.

Radi se o sve glasnije deklarisanijem snu – raspadu Rusije, smatra šef ruske delegacije na pregovorima u Beču o vojnoj bezbednosti i kontroli naoružanja Konstantin Gavrilov.

„Ni za koga više nije tajna da je dugoročni cilj SAD i njihovih saveznika u Ukrajini – pobeda nad Rusijom na bojnom polju po svaku cenu i tuđim rukama. S obzirom na ovakav pristup, nikakvi izdaci, uključujući i humanitarne, za njih se ne čine preterani“, rekao je Gavrilov, govoreći na plenarnoj sednici Foruma OEBS-a za bezbednosnu saradnju.

On je napomenuo da je danas „nije upitan antiruski vektor aktivnosti poznate grupe država-učesnica OEBS-a“.

Pratite izbor naših najboljih vesti na Telegramu

„Ne radi se samo o progresivnom sprovođenju politike obuzdavanja Ruske Federacije u cilju nanošenja maksimalne štete, već i o sve glasnije deklarisanijem ‘snu’– raspadu naše zemlje. Spremni smo da damo dostojan otpor klevetnicima Rusije“, dodao je Gavrilov. On je naglasio da odsustvo reakcije SAD i drugih zemalja NATO-a na „gaženje međunarodnog humanitarnog prava od strane Kijeva još jednom potvrđuje njihovu direktnu umešanost u sukob“.

„Sva ova dela krivičnog bezakonja koje Kijev čini pod okriljem Zapada neće ostati nekažnjena. Ona se pažljivo beleže. Organizatori i počinioci će neizbežno biti kažnjeni“, zaključio je Gavrilov.

On je pozvao države-članice OEBS-a, UN, Međunarodni komitet Crvenog krsta i druge relevantne međunarodne organizacije da utiču na zvanični Kijev i preduzmu efikasne mere „za sprečavanje krivičnih dela ukrajinskih oružanih snaga protiv civilnog stanovništva, kao i da se zaustavi zlostavljanje zarobljenih ruskih vojnika i zlostavljanje tela poginulih“.

(sputnik)