in

Koliko je još paketa sankcija ostalo pre nego što se raspadnete?

Koliko je još paketa sankcija ostalo pre nego što se raspadnete?

Sankcije su prestale da budu efikasno sredstvo za obuzdavanje razvoja Rusije. Nije važno da li je u pitanju 11, 15 ili 20. paket sankcija, Moskva će prevazići sve izazove i pretnje i samo će jačati, kazao je predsednik Državne dume

Zemlje EU se bore protiv Rusije, njihova vojna oprema se koristi za terorističke napade na njenoj teritoriji, dok se lideri evropskih zemalja prave da nemaju ništa sa tim, izjavio je predsednik Državne dume Vjačeslav Volodin.

„Zemlje Evropske unije se bore protiv naše zemlje. Njihova vojna oprema i oružje, koje su u rukama militanata kijevskog režima, koriste se za terorističke napade na teritoriji Ruske Federacije i na njeno civilno stanovništvo. Ali u isto vreme, lideri evropskih država se prave da nemaju nikakve veze sa tim što Zelenski i njegove pristalice koriste njihovo oružje bez njihovog znanja“, napisao je Volodin na Telegramu.

Otvorite Telegram da bez cenzure primate izbor naših najboljih vesti

Prema njegovim rečima, umesto da javno osude ove krvave zločine, zapadne zemlje radije razgovaraju o sankcijama Ruskoj Federaciji.

„Ovo nije ništa drugo do dvostruki standardi. Evropske birokrate su ih i ranije koristile, koriste ih i dalje protiv naše zemlje. Obećali su da neće gurati NATO na istok, a pokazalo se upravo suprotno. Zalagali su se za globalnu bezbednost – a sami su je uništili. Razgovarali smo o principima slobodne trgovine – uvode nezakonite sankcije“, dodao je.

Prema Volodinovim rečima, evropske države i građani prvi trpe posledice sankcija.

„Prošle godine je zabeležena rekordna inflacija EU za sve vreme njenog postojanja, a sada je evrozona ušla u zvaničnu recesiju: BDP opada već drugi kvartal zaredom“, istakao je.

On je naveo da je, kao što je život pokazao, politički sistem i ekonomski model koji je kreirao ruski predsednik opstao i dokazao svoju efikasnost.

„Sankcije su prestale da budu efikasno sredstvo za obuzdavanje razvoja naše zemlje. Nije važno da li je  u pitanju 11, 15 ili 20. paket sankcija, Moskva će prevazići sve izazove i pretnje i samo će jačati. Danas je postalo aktuelno još jedno pitanje: koliko je paketa sankcija Rusiji ostalo pre raspada EU?“, poručio je predsednik Državne dume.

Pratite tokom 24 sata bez cenzure naše najbolje vesti samo na Vkontakte