in

Kijev prebacuje dodatne snage iz Zapadne Ukrajine u Donbas

Kijev prebacuje dodatne snage iz Zapadne Ukrajine u Donbas

Komandant specijalnih snaga „Ahmat“ najavio je prebacivanje dodatnih snaga Kijeva, iz Zapadne Ukrajine u Donbas.

Veliki gubici u ljudstvu i nedostatak rezervi zbog ofanzive ruske vojske koja je u toku, primoravaju komandu Oružanih snaga Ukrajine da prebaci u Donbas poslednje snage rezerve formirane za svaki slučaj iz Zapadne Ukrajine.

Ovo je saopštio komandant specijalnih snaga „Ahmat“ Apti Alaudinov.

„Prema našim obaveštajnim podacima, Generalštab Oružanih snaga Ukrajine odlučio je da prebaci dodatne snage na liniju dodira u Donbasu ne samo iz drugih pravaca, već i iz Zapadne Ukrajine. Njihov zadatak je da drže ruske trupe do kraja mobilizacije i spreče proboj linije odbrane. Uprkos tome, jedinice ruske vojske nastavljaju da istiskuju neprijatelja sa položaja i kreću napred“, kaže on.

Pratite izbor naših najboljih vesti na Telegramu.

„Iz ukrajinske vojske dolaze nam informacije da im ide jako loše, svakodnevno u kotlove rata bacaju ogromne snage i sredstva koja se povlače sa hersonskog, harkovskog pravca, pa čak i iz zapadne Ukrajine“, rekao je Alaudinov.

Specijalne snage Ahmat i jedinice 2. armijskog korpusa LNR vode borbe u pravcu Luganska, svakodnevno napredujući.

Prema rečima komandanta čečenskih specijalnih snaga, „Ahmat“, Čečeni i borci iz Luganska zajedno se bore od samog početka SVO i već su se pretvorili u jedinstven organizam koji uništava neprijatelja.

Poslednjih dana ofanziva naših trupa primorala je neprijatelja da počne da se povlači u nekim oblastima, uključujući i u pravcu Luganska, iako to Kijev krije.

Sada Oružane snage Ukrajine užurbano pripremaju drugu liniju odbrane pred neizbežno povlačenje. Komanda Oružanih snaga Ukrajine se više ne nada da će održati prvu liniju koja je na mnogim mestima probijena.

Pratite naše najbolje vesti na Vkontakte 

Webtribune.rs