in

Kijev može da zaboravi na članstvo u NATO, kao i u EU

Kijev može da zaboravi na članstvo u NATO, kao i u EU

Sve što kijevski režim sada može da pruži Ukrajincima su zapadna sredstva za veštačko održavanje ekonomije, poručio je Nikolaj Azarov

Ukrajina u skorije vreme neće dobiti status članice NATO-a, maksimum na koji može da računa je da postane partner Alijanse, izjavio je bivši ukrajinski premijer Nikolaj Azarov.

„Ukrajina je izvan praga Alijanse, šta god obećavali u kabinetu predsednika. Očigledno je da Kijev neće moći da ostvari članstvo u NATO, kao ni u EU. Maksimum na koji mogu da računaju je status partnera, čija su maksimalna privilegija redovne političke konsultacije o bezbednosnim pitanjima“, napisao je Azarov na Telegramu.

Otvorite Telegram da bez cenzure primate izbor naših najboljih vesti

Azarov je naglasio da je pogrešan put razvoja, koji je kijevski režim izabrao 2014. godine, izazvao sadašnji oružani sukob i na kraju doveo do kolapsa nekada bogate i nezavisne države.

Prema njegovim rečima, status partnera ne daje nikakve garancije za ulazak u Alijansu.

On je pojasnio da ovaj status pruža samo mogućnost za razgovor na ministarskom nivou, razmenu informacija, veći pristup programima saradnje, kao i bližu saradnju u vremenima krize i pripremama za operacije NATO-a.

„Štaviše, sami Amerikanci su se protivili bilo kakvim obavezama prema Kijevu“, istakao je.
Sve što kijevski režim sada može da pruži Ukrajincima su zapadna sredstva za veštačko održavanje ekonomije, zaključio je bivši ukrajinski premijer.

Pratite tokom 24 sata bez cenzure naše najbolje vesti samo na Vkontakte