in

Kamalu Haris opet nazvao predsednicom

Kamalu Haris opet nazvao predsednicom

Predsednik SAD Džozef Bajden nastavio je sa serijom gafova u vezi sa potpredsednicom SAD Kamalom Haris, pošto je već najmanje šesti put pomenuo Haris kao „predsednicu Haris”, ovog puta prilikom obraćanja u Beloj kući.

Najnoviji gaf se odigrao 12. januara tokom govora o novim sigurnosnim merama na granici između SAD i Meksika, u kome je Bajden posebno istakao pozitivnu ulogu „predsednice Haris”, u poboljšavanju situacije u zemljama iz kojih migranti dolaze u SAD.

Predsednik Bajden je u oktobru 2022. godine „predsednici Haris” poželeo srećan rođendan, prenosi Tanjug.

Predsednik SAD je često pod budnim okom medija zbog čestih gafova u raznim situacijama. Najviše pažnje je verovatno izazvalo Bajdenovo dozivanje iz publike preminule republikanske kongresmenke iz Indijane Džeki Valorski u septembru 2022.

Pratite naše najbolje vesti na Vkontakte 

Džeki Valorski je stradala u saobraćajnoj nesreći početkom avgusta 2022. U oktobru 2022. je Bajden na konferenciji Demokrata u Pensilvaniji spomenuo da SAD „imaju 54 države” iako ih ima 50.

U decembru 2022. je predsednik SAD tokom posete predsednika Ukrajine Vodolodimira Zelenskog Vašingtonu u svom govoru zamenio ukrajinski i iranski narod.