in

Kadirov najavio prelazak na posebnu specijalnu operaciju u Ukrajini

Ruska vojska je pokrenula „specifičnu“ specijalnu operaciju u Ukrajini, pa bi ukrajinska vojska trebalo da se što pre preda saveznim trupama, rekao je šef Čečenske Republike Ramzan Kadirov na svom Telegram kanalu.

Kadirov je napomenuo da će naredne akcije Oružanih snaga Rusije u Ukrajini imati konkretan rezultat i pozvao sve ukrajinske vojnike da dobrovoljno polože oružje kako bi spasili svoje živote.

„Sada kreće konkretna specijalna operacija, sada će biti konkretan rezultat. Oni su to sami tražili, recimo, Ukrajinci… Ako odjednom neko ne može da pobegne, beži, napusti svoje položaje. Trčite tamo gde su savezne trupe: bićete primljeni, nahranjeni i napojeni“, rekao je šef Čečenije.

Pratite naše odabrane najbolje vesti na našem “Telegram” kanalu na Android telefonima preko instalacije na Play Prodavnici ili desktop računarima OVDE

“Trčite tamo gde su savezne trupe: bićete primljeni, nahranjeni i napojeni”

Ranije je Ramzan Kadirov rekao da je glavni prioritet potpuno oslobođenje LNR i DNR „od nacista i šejtana“, a zatim – „svih drugih gradova“.

On je dodao da su pokušaji zapadnih zemalja da finansiraju ukrajinsku vojsku i snabdevaju je municijom i plaćenicima bili neuspešni: ruska vojska nije ni osetila takve „sitnice“.

Kadirov je ranije izjavio da su pregovori sa Ukrajinom besmisleni : po njegovom mišljenju, u zemlji ne postoji moć sa kojom bi se vodio dijalog.

Šef ruskog Ministarstva odbrane Sergej Šojgu rekao je da će  specijalna vojna operacija u Ukrajini biti nastavljena dok se ne ostvare postavljeni ciljevi . On je takođe napomenuo da su glavni zadaci prve etape specijalne operacije u Ukrajini već  završeni.

Pratite nas na mreži VKontakte bez cenzure – OVDE 

Webtribune.rs