in

Kad su Milo Đukanović i Dritan Abazović osudili Putinovo priznavanje dve ukrajinske regije, očekujem da će osuditi priznanje Kosova

Nakon što su predsednik Crne Gore i lider URA osudili Putinovo priznavanje dve ukrajinske regije, DF im poručuje da osude i priznavanje tzv. Kosova.

Naime, jedan od lidera Demokratskog fronta Milan Knežević rekao je da sada očekuje da predsednik Milo Đukanović i Dritan Abazović osude crnogorsko priznanje samoproglašene kosovske nezavisnosti i stanu u zaštitu teritorijalnog integriteta Srbije.

“Očekujem da Milo Đukanović i Dritan Abazović stanu u zaštitu i teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije, i osude akt jednostranog priznanja Kosova nastao posle NATO agresije na SRJ 1999. godine”, napisao je Knežević na Tviteru.

Knežević je to napisao nakon što su Đukanović i Ministarstvo spoljnih poslova osudili Rusiju zbog priznanja Donjecka i Luganska nezavisnim od Ukrajine.

Abazović je kazao da jučerašnje odluke Ruske Federacije, u odnosu na Ukrajinu, u značajnoj meri narušavaju bezbednost i međunarodno pravo.

Pratite naše odabrane najbolje vesti na našem “Telegram” kanalu na Android telefonima preko instalacije na Play Prodavnici ili desktop računarima OVDE

(tanjug)