in

Kad Imperiju hoćete da slomite oružjem bez dejstva – Stigla poruka Rusije: “Uzvratićemo sankcije, spremni smo”

Predsednica Saveta Federacije, gornjeg doma ruskog parlamenta, Valentina Matvijenko kaže da Rusija priprema uzvratne sankcije zapadnim državama.

Predsednica Saveta Federacije, gornjeg doma ruskog parlamenta, Valentina Matvijenko kaže da Rusija priprema uzvratne sankcije zapadnim državama.

“Što se tiče uzvratnih sankcija, one su spremne. To neće biti preslikane sankcije (Zapada) Rusiji, ali i te kako smo svesni slabih tačaka Zapada, i pripremili smo čitav paket sankcija, koji će biti primenjene protiv onih država koje su sankcionisale Rusiju“, rekla je ona novinarima.

Pratite naše odabrane najbolje vesti na našem “Telegram” kanalu na Android telefonima preko instalacije na Play Prodavnici ili desktop računarima OVDE

Ovo saopštenje je usledilo nakon što je američki predsednik Džo Bajden sinoć najavio niz novih sankcija Rusiji, opisujući ih kao mere koje bi “nametnule ozbiljne troškove ruskoj ekonomiji, kako odmah tako i kasnije, tokom vremena”.

Bajden je rekao da sankcije imaju za cilj da nanesu štetu ruskom tehnološkom sektoru, uključujući presecanje više od polovine njenog uvoza tehnologije, kao i njene svemirske, vazduhoplovne i vojne industrije.

Istovremeno, Bajden je odbacio isključenje Rusije iz međunarodnog platnog sistema SWIFT, kao što su neki evropski saveznici predložili, tvrdeći da bi sankcije imale jednak ili čak veći efekat.

Podsetimo, juče je Velika Britanija objavila, prema rečima premijera Borisa Džonsona, “najveći i najoštriji” paket ekonomskih sankcija koji je Rusija ikad videla.

Individualne sankcije biće uvedene za više od 100 pojedinaca, entiteta i podružnica, uključujući Rostec, najveću odbrambenu kompaniju u zemlji, koja zapošljava više od dva miliona ljudi i izvozi 10 milijardi funti vredno oružja godišnje, kao i četiri druge odbrambene kompanije.

Na našem “Telegram” kanalu možete pratiti naše odabrane najbolje vesti i one koje ne objavljujemo na drugim mrežama. “Telegram morate instalirati na mobilnim telefonima preko Play Prodavnice.  OVDE

(b92.net)