in

Kad hoćeš na nuklearnu silu (moraš) pa Rusi na svoje granice postave ovakvu jezu …

U kontekstu katastrofalne situacije u Donbasu, Rusija je prebacila teške bacačke sisteme TOS-1A Солнцепёк na granicu Belorusije i Ukrajine.

Granatiranje teritorije Donbasa velikih razmera, koje je nastavljeno četvrti dan, dovelo je do toga da je nepun dan pre završetka zajedničkih belorusko-ruskih vojnih vežbi „Saveznička rešenost – 2022” voz sa najmanje Četiri teška sistema bacača plamena TOS-1A Солнцепёк upućena su sa područja rusko-beloruske granice ka granici Belorusije i Ukrajine.

Na objavljenom videu može se videti da se na peronima voza nalazi najmanje 7 teških sistema bacača plamena TOS-1A Солнцепёк.

Kako prenosi Telegram kanal Motolko Help, voz se kretao iz Gomelja ka Rečici. U ovom slučaju, krajnja destinacija ostaje nepoznata.

„U Gomelju, u pravcu Rečice, danas je primećen voz koji je prevozio najmanje 4 teška sistema za bacanje plamena TOS-1A Солнцепёк.

Ova tehnika je dizajnirana da onesposobi lako oklopna vozila, pali, uništava zgrade i objekte, kao i da uništava neprijateljsku ljudsku snagu koja se nalazi na otvorenim prostorima i u utvrđenjima“, navodi se u objavljenom materijalu.

Nema zvaničnih komentara o ovom pitanju, međutim, s obzirom na činjenicu da je Kijev zapravo prekršio sporazume iz Minska, Rusija bi mogla da interveniše u situaciju u Donbasu kako bi zaštitila sopstvene građane, od kojih su stotine hiljada na udaru Oružanih snaga Ukrajine.

Webtribune.rs

Na našem “Telegram” kanalu možete pratiti naše odabrane najbolje vesti i one koje ne objavljujemo na drugim mrežama. “Telegram morate instalirati na mobilnim telefonima preko Play Prodavnice.  OVDE