in

Kad dođeš sa vojskom nepozvan na ruske granice: “Na ivici smo ponora, ali predsednik Putin još ima vremena da se povuče”

Premijer Velike Britanije Boris Džonson smatra da se svet danas nalazi na ivici ponora.

„Na ivici smo ponora, ali predsednik Putin još ima vremena da se povuče. Pozivamo sve da se otpočne dijalog, a vladu Rusije da izbegne ono što bi bila katastrofalna greška za Rusiju“, napisao je Džonson na tviteru.

Histerija oko navodnih planova Rusije da napadne Ukrajinu traje već nedeljama. Iako je Moskva više puta demantovala da ima takve namere, zapadni mediji i političari ne prestaju da ponavljaju istu mantru.

Štaviše, traže da Rusija povuče trupe koje izvode vojne vežbe na sopstvenoj teritoriji. Između ostalog, ruski pef diplomatije Sergej Lavrov saopštio je da će se one vratiti u svoje kasarne kad se završe vojni manevri, kao što uvek i rade.

Podsetimo, i ukrajinski zvaničnici su više puta saopštavali da nemaju informacije da Rusija sprema napad na njihovu zemlju.

Pratite naše odabrane najbolje vesti na našem “Telegram” kanalu na Android telefonima preko instalacije na Play Prodavnici ili desktop računarima OVDE