in

Jermenija preti da će novim ruskim oružjem ukrotiti Azerbejdžan

Načelnik Generalštaba oružanih snaga Jermenije Artak Davtjan zapretio je da će novim ruskim naoružanjem udariti po azerbejdžanskim snagama.

Načelnik Generalštaba Oružanih snaga Jermenije, povodom nastavka eskalacije na azerbejdžansko-jermenskoj granici, rekao je da je Jerevan spreman da Bakuu demonstrira moć novog naoružanja koje je nedavno nabavljeno od Rusije.

Prema rečima Davtjana, u ovom trenutku jermenska vojska je naoružana savremenim sredstvima sposobnim da postavi Baku na svoje mesto, štaviše, novo oružje će se koristiti čim Azerbejdžan pokaže agresiju protiv Jermenije.

„Pripreme su u toku. Mislim da kad za to dođe vreme pokazaćemo sredstva koja su primljena u okviru saradnje sa Rusijom. Imamo mnogo sredstava, o kojima sada nije uputno izveštavati “, rekao je načelnik Generalštaba oružanih snaga Jermenije.

O kakvom se oružju razgovara nije precizirano, međutim, tokom poslednjeg oružanog sukoba najveću opasnost predstavljali su turski jurišni dronovi, što ne isključuje mogućnost da je Jermenija primila ruske protivavionske raketne sisteme Pantsir-S i, verovatno, protivavionske raketne sisteme za borbu protiv bespilotnih letelica Buk-M2E “, koji su se na najbolji način dokazali u Libiji i Siriji uništivši desetine turskih bespilotnih letelica Bairaktar ​​TB2.

Nešto ranije, predsednik Azerbejdžana Ilham Alijev saopštio je da je Azerbejdžan spreman silom da postavi koridor do Nahičevana, čime bi ujedinio azerbejdžanske teritorije.

Webtribune.rs