in

Izbori su blizu – Uhvaćen 991 ilegalni migrant: “Srbija neće biti parking” – VIDEO

Policija u Beogradu, Subotici, Somboru, Kikindi, Šapcu, Kraljevu, Vranju i Novom Pazaru pronašla je 991 ilegalnog migranta.

Kako se navodi u saopštenju policije, oni će biti prebačeni u prihvatne centre. U pitanju je međunarodna akcija “Hotspot”, a uhapšeno je sedam osoba zbog sumnje da su organizatori krijumčarenja ljudi.

Tokom akcije izvršeni su detaljni pretresi prihvatnih centara za migrante, otvorenih i zatvorenih prostora na kojima borave migranti u cilju pronalaženja iregularnih migranata i članova organizovanih kriminalnih grupa koji se bave njihovim krijumčarenjem.

Pratite naše odabrane najbolje vesti na mreži “Telegram” na Android telefonima preko instalacije na Play Prodavnici ili desktop računarima OVDE

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin je, zajedno sa pomoćnikom direktora policije Draganom Vasiljevićem, pomoćnikom direktora policije i načelnikom PU za grad Beograd Veselinom Milićem i republičkim komesarom za izbeglice i migracije Vladimirom Cucićem, prisustvovao akciji sprovedenoj na teritoriji beogradske opštine Savski venac.

Vulin je rekao da je osam policijskih uprava u sadejstvu sa Bezbednosno-informativnom agencijom i Komesarijatom za izbeglice, u okviru međunarodne akcije “Hotspot”, borbe protiv ilegalnih migracija i borbe protiv krijumčarenja ljudi, učinilo sve što je u skladu sa zakonom da se ilegalne migracije, ali na prvom mestu krijumčarske bande obuzdaju i privedu zakonu.

“Država Srbija neće biti parking za migrante, država Srbija će poštovati svoje zakone i očekuje od svih da, bez obzira na našu humanost i organizovanost, na prvom mestu poštuju naše zakone. Naš svakodnevni život neće i ne može biti ugrožen i naš svakodnevni život ne može da postane žrtva i predmet rada krijumčarskih bandi. Država Srbija će ispunjavati svoje međunarodne obaveze, ali i voditi računa o svakodnevnom životu naših građana”, poručio je ministar Vulin.

(b92)