in

Imam Hodžić uporedio BiH sa Gazom: Obučimo decu da koriste oružje

Imam Hodžić uporedio BiH sa Gazom: Obučimo decu da koriste oružje

Imam Harun Hodžić, bivši pripadnik zloglasne 7. muslimanske brigade, rekao je na verskom predavanju u Nemili kod Zenice da svako dete treba da nauči da koristi oružje, a od svake lovačke sekcije napraviti formaciju koja se spremna da se brani.

Hodžić je na ovom nedavnom predavanju rekao da od streljačkih klubova treba napraviti vojsku i svako dete obučiti da se bavi streljaštvom, ističući da to treba da bude „po zakonu“.

„Bez ikakvih ambicija da nekome pretimo. Ali samo s jednom ambicijom, da nam se ne ponovi Gaza“, rekao je Hodžić, koji je u izlaganju uporedio Sarajevo 1992. godine sa Gazom.

On je naveo i da u lovačka udruženja treba dovesti penzionisane, demobilisane pripadnike tzv. Armije BiH. U sastavu zloglasne 7. muslimanskom brigadom tzv. Armije BiH bili su mudžahedini koji su počinili stravične zločine nad srpskim narodom i ratnim zarobljenicima u Vozući i na Ozrenu tokom poslednjeg rata na prostoru BiH.

Kako prenosi Srna, na tribinije govorio i Nezim Halilović Muderis koji je rekao da „agresija na BiH traje“ i da je ona, kako je naveo, neprekidna.

Prema pisanju mostarskog portala Dnevnik, Nezim Halilović Muderis je neformalni vođa vehabija, imam fahdove džamije u Sarajevu i ratni komandant 4. Muslimanske brigade takozvane Armije BiH u Konjicu.

Halilović je, inače, visokorangirana osoba u Upravi Islamske zajednice BiH gde obavlja dužnost šefa Kancelarije za hadž. U govorima je ranije isticao da je „BiH odbranjena snagom islamskih dobrovoljaca i Bošnjaka“.

(tanjug)

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se


Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social