in

HITNO – Ukrajina napala Rusiju ispalivši artiljerijske granate na rusko naselje – ŠTA ĆE PUTIN ODGOVORITI?

Oružane snage Ukrajine napale su rusku teritoriju dalekometnom artiljerijom.

Ukrajinske jedinice su jutros, tokom još jednog masovnog granatiranja teritorije republika Donbasa, napale i rusku teritoriju, ispalivši granate na teritoriju sela Mitjakinskaja, izveštava TASS kao i ostali ruski mediji

Eksplozija je odjeknula 1 km od državne granice sa Ukrajinom oko četiri sata ujutru, tri stotine metara od jedne od kuća u selu Mitjakinskaja, Tarasovski okrug.

Prema preliminarnim podacima, žrtve i povređene su izbegnute, iako se tvrdi da na teritoriji naselja ima materijalnih šteta.

Udar je, po svemu sudeći, nanet sa područja naselja Verhnjaja Olhovoe i Nižnjaja Olhovoe, pošto su ukrajinske haubice D-30 ranije viđene ovde, međutim, s obzirom na udaljenost sela Mitjakinskaja, verovatnoća udara u ovom pravcu ostaje izuzetno niska.

Trenutno se na mestu udara Oružanih snaga Ukrajine nalaze ruski specijalisti koji će morati da donesu odgovarajući zaključak odakle je udar došao. To će omogućiti ruskoj strani da odmah odgovori na takve akcije.

Oružane snage Ukrajine ne komentarišu optužbe za udare na teritoriji Rusije. S obzirom na incident, Rusija će dodatno pojačati zaštitu granice i može preduzeti izuzetno oštre mere protiv Kijeva.

Webtribune.rs

Na našem “Telegram” kanalu možete pratiti naše odabrane najbolje vesti i one koje ne objavljujemo na drugim mrežama. “Telegram morate instalirati na mobilnim telefonima preko Play Prodavnice.  OVDE