in

GOMILANJE SE NASTAVLJA: U Poljsku stigla prva grupa američkih vojnika – VIDEO

U Poljsku su stigle prve američke jedinice u okviru jačanja vojnog prisustva Sjedinjenih Američkih Država u Istočnoj Evropi, saopštila je Poljska novinska agencija.

„Na aerodrom Jasenka kod Žešova u subotu je sleteo avion s prvim američkim vojnicima iz 82. vazdušno-desantne divizije koji će biti raspoređeni u Poljskoj“, javlja agencija.

Kako je precizirano, u istu vazdušnu luku dan ranije je sletelo osam američkih aviona a isturenom grupom čiji je zadatak logistička podrška američke vojske u Poljskoj.

Ministar odbrane Poljske Mariuš Blaščak ranije je saopštio da će u okviru povećanja vojnog prisustva SAD u Istočnoj Evropi u Poljsku stići 1.700 vojnika.

Ranije ove sedmice u Poljsku je počela da pristiže američka vojna tehnika.

Podsetimo, američki predsednik Džo Bajden dao je zeleno svetlo Pentagonu da rasporedi dodatne snage u istočnoj Evropi kao dokaz „podrške saveznicima u NATO-u koji se osećaju ugroženo zbog ruskih vojnih poteza u blizini Ukrajine“.

Pratite naše odabrane najbolje vesti na našem “Telegram” kanalu na Android telefonima preko instalacije na Play Prodavnici ili desktop računarima OVDE