in

Generalni sekretar Alijanse Jens Stoltenberg: NATO neće slati svoje trupe u Ukrajinu

NATO se oglasio povodom napada Rusije u Ukrajini i naveo da će poslati dodatne snage vojske i opremu na istok svog bloka.

Ali, kako je objasnio generalni sekretar Alijanse Jens Stoltenberg, NATO neće slati svoje trupe u Ukrajinu.

To znači da je ta zemlja, trenutno, prepuštena samoj sebi, a taj stav dodatno utvrđuje upozorenje koje je uputio ruski predsednik rano jutros, odmah nakon što je naredio napade, svima koji i pokušaju da se umešaju u taj sukob.

Pratite naše odabrane najbolje vesti na našem “Telegram” kanalu na Android telefonima preko instalacije na Play Prodavnici ili desktop računarima OVDE

Drugim rečima, iako je NATO oštro osudio potez Moskve, koja je jutros krenula u napade na Ukrajinu, toj zemlji je ostavljeno da se brani sama.

Stoltenberg je na konferenciji za novinare u Briselu, posle hitnog sastanka ambasadora NATO, rekao da je više od 100 aviona stavljeno u stanje borbene gotovosti, da su već preduzete pažljive mere da se pripremi odgovor NATO.

“U narednim danima ćemo imati dodatno prisustvo u istočnom delu Alijanse, aktiviran je odbrambeni NATO mehanizam koji nam daje više slobode da pomeramo trupe i šaljemo ih tamo gde je potrebno”, rekao je Stoltenberg na brifingu u Briselu.

“Ali, ne planiramo da šaljemo NATO trupe u Ukrajinu. Ovo što radimo je odbrambeno”, rekao je Stoltenberg i dodao da Alijansa ne želi da dođe do konflikta.

Na našem “Telegram” kanalu možete pratiti naše odabrane najbolje vesti i one koje ne objavljujemo na drugim mrežama. “Telegram morate instalirati na mobilnim telefonima preko Play Prodavnice.  OVDE

(b92)