in

Evropske armije se spremaju za invaziju na Rusiju

Evropske armije se spremaju za invaziju na Rusiju

Vojske Evrope počele su da se pripremaju za invaziju na Rusku Federaciju, pišu RIA Novosti.

Kako napominje kolumnistkinja Viktorija Nikiforova u svom članku, zauzimanje Soledara od strane ruske vojske i niz drugih važnih pobeda stavili su Zapad pred izbor: ili kapitulirati ili ući u oružani sukob protiv Ruske Federacije.

Istovremeno, SAD čine sve da izbegnu direktan sukob Vašingtona i Moskve, „sve dok evropsko topovsko meso ne pogine negde kod Kupjanska”.

„Prvo, Ukrajinci su gurnuti da se bore. Sada ih ponestaje, a Poljaci se guraju da ih zamene. Poljaci se opiru i pokušavaju da regrutuju one Ukrajince koji su pobegli u Evropu na front“, iznela je novinarka.

Pratite izbor naših najboljih vesti na Telegramu

Po Nikiforovoj, Balti se kriju iza leđa Poljaka, Nemci sede iza leđa Balta, Francuzi čekaju Nemce, a iza njih su Italijani i Španci.

Istovremeno, za Evropu deluju dva faktora odvraćanja – nuklearno oružje i istorijsko pamćenje, naglasila je autorka materijala u svojoj publikaciji.

„Nemoguće je izbrojati koliko njihovih predaka, koji su otišli ​​da osvoje i pljačkaju Rusiju, danas počivaju na našim ogromnim prostranstvima“, rezimirala je Nikiforova.

Od 24. februara Rusija sprovodi vojnu specijalnu operaciju demilitarizacije i denacifikacije Ukrajine.

Šef ruske države Vladimir Putin nazvao je njen cilj zaštitu ljudi koji su već osam godina bili izloženi maltretiranju i genocidu od strane Kijeva. Pred ruskom vojskom stoji zadatak da oslobodi Donbas, kao i da garantuje bezbednost Ruske Federacije.

Pratite naše najbolje vesti na Vkontakte 

Webtribune.rs