in

Eksplozije na Krimu nanele su značajnu štetu resursima Oružanih snaga Rusije

Analitičari Američkog instituta za proučavanje vojnih sukoba (ISV) u svom redovnom pregledu neprijateljstava u Ukrajini komentarisali su eksplozije u skladištu municije i na aerodromu na Krimu.

Eksplozije su, prema ekspertima, nanele značajnu štetu ruskim trupama i poremetile lanac snabdevanja. Analitičari smatraju da se ovakva aktivnost Oružanih snaga Ukrajine može objasniti pripremama za kontraofanzivu.

„Krajnji rezultat ove kampanje će verovatno potkopati sposobnost ruskih trupa da podrže mehanizovane snage na zapadnoj obali reke Dnjepar i brane ih vazduhom i artiljerijom na istočnoj obali od ukrajinskih kontranapada“, saopštio je ISV.

Kijev nije preuzeo odgovornost za ove eksplozije. Međutim, jedan anonimni visoki ukrajinski zvaničnik pripisao je eksplozije u oblasti Džankoj „elitnoj ukrajinskoj vojnoj jedinici koja je delovala iza neprijateljskih linija“.

Važno. Samo na socijalnoj mreži Vkontakte objavljujemo sve naše najbolje vesti. Na ostalim socijalnim mrežama to nećete naći jer su cenzurisane i mi ne učestvujemo u toj iskrivljenoj i lažiranoj stvarnosti. Takođe nas nađite i na Telegramu. Budite u toku, pratite nas.

Naš VKontakte kanalhttps://vk.com/id718919389

Webtribune.rs